Imaš hude bolečine v vratu in hrbtu prav sedaj, prej pa takih bolečin nikoli ni bilo?

Zadnjih 7 tednov me je strašno bolel hrbet. Bolečina se je preselila v vrat, potem je spet našla točke v hrbtu, potem je bila mirujoča in nedejavna ob gibanju, potem je neki dan spet usekala pod eno lopatico, spet naslednji pod drugo. Potem je mirovala, jaz sem skakljala, plesala, potem se je vrnila, da sem zopet trpela in bila sitna zaradi nje. Pametna bolečina, prvič v življenju na ta način. Vem, za kaj gre. Nisem navdušenec nad tableti, je ne vzamem, če res ni neznosno. Imam visok prag bolečine, vem, da je vse v glavi, no, skoraj vse. Ker zaradi korona škandala ne morem delati tistega, za kar sem garala zadnjih nekaj let, sem si vzela čas in se posvetila tema dvema knjigama.

Kitajska medicina. Deluje. Sam sebi lahko pomagaš učinkovito. Vse je energija, stres je v našem telesu, kar je v glavi, to je v telesu slej ko prej.

Neizražena čustva denimo zaradi sedanje situacije, kjer človek občuti nemoč, lahko zbudijo marsikaj. Ljudje mi pripovedujejo, da zadnje čase čutijo neznosne bolečine v vratu in hrbtenici, ramenskem obroču. To so čustva, ne potrebujemo zdravil. Potrebujemo ljubezen namesto strahu. Ljubezen, s katero se povezujemo drug z drugim. Priporočam. V tem času dajmo izkoristit ta čas in svojo energijo za konstruktivno, in ti dve knjigi za mene spadata v to področje.

Sindrom tenzijskega miozitisa

Sama sem prepričana, da so nenadne ali postopne bolečine v hrbtu in vratu v resnici neizražena čustva, velik čustveni primanjkljaj v otroštvu. Lahko rečemo, in s tem ima klasična medicina precej težav, da je vzrok psihološki/čustveni, kaže pa se v fizičnih simptomih. Kot kronična bolečina v hrbtu, fibromialgija in v prebavnih težavah. Pri bolečinah v hrbtu gre za boleče mehko tkivo, ki v resnici ni nevarno, a vseeno zaznamuje s hudo bolečino. Gre za neizražen strah, skrbi, jezo, žalost. Gre za nekaj, s čimer se ne želimo soočiti iz različnih vzrokov, zato tlačimo. Zato nam zdravila ne bodo pomagala, vaje bodo odpravile bolečino za nekaj časa, a za zmeraj le takrat, ko se bomo lotili že vzroka. To pa lahko naredimo le tako, da se sočimo z vsemi čustvi, ki so v nas. Se sprostimo, sprejmemo vsa čustva, jih izrazimo in v povezavi z njimi spremenimo svoje življenje.

Dvakrat na dan po nekaj minut pritiskanja in učinek je tu.
Super knjiga, s katero osvojimo osnovne točke za masažo.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
108 shares