Naše objave v družabnih medijih, posnetki s terena, so za množične medije v resnici nevarni

Trdijo, da internet in družabna omrežja prinašajo kupe nepreverjenih informacij, zato cenzurirajo. Ne bo čisto držalo, splet/družbeni mediji so naša moč za resnico.

Družabni mediji, kamor ljudje nalagajo videoposnetke in fotografije s terena, resno ogroža to, kar vam dnevno pripovedujejo množični mediji, ki so nadzorovani s strani kapitala. Mediji konstruirajo resničnost, zato se bojijo družabnih omrežij in spleta, ker nadzora tu do sedaj praktično skoraj ni bilo. To vam pravijo, da bi vse, kar ljudje posnamemo sami, s krajev dogajanj, imeli za neverodostojno. Res je, da je na spletu in po družabnih omrežjih veliko nepreverjenih novic in lažnih informacij, vendar.

To, da lahko danes vsak med nami posname video ali fotografijo s terena, in jo v nekaj minutah deli praktično po vsem svetu, je dobro, je odlično! Ne slabo. Tako lahko zares izvemo, kakšno je stanje, kaj se nekje dejansko dogaja. In to ogroža propagando množičnih medijev.

Množični mediji se tega bojijo, ker so nadzorovani/kontrolirani s strani kapitala. Tisti, ki daje kapital, ta pove, kako in kaj se bo predvajalo, kaj bomo poslušali in brali. In sedaj, bolj kot kadar koli prej, to hodi v zelje vsem množičnim medijem po svetu. Razumete? Informacije niso več centralizirane, so decentralizirane, zato je možnost absolutnega nadzora skoraj nična. Mediji konstruirajo resničnost skozi vso zgodovino, a mirno lahko rečem, da imajo hkrati s tako močno propagando vse manj moči. Tresejo se jim tla pod nogami zaradi bojazni, da bodo ljudje dejansko snemali sami na terenu in pripovedovali drugačne zgodbe, kot jih plasirajo množični mediji, vodeni s strani denarja in politike ter korporacij. Zato je, med drugim, propaganda vsak dan močnejša. In tukaj je naša moč.

Zato cenzurirajo naše posnetke. In zato, ker sprašujemo, se izobražujemo in dvomimo, nam pravijo teoretiki zarote. To je hipna diskreditacija, s katero na hitro znižaš človekovo verodostojnost in kredibilnost. Povsem običajen odziv ali prijem. Zadaj je v resnici le strah, ker se ljudje prebujajo. In to je dobro.

V ZDA je samo Bill Gates množičnim medijem namenil milijardo dolarjev donacij. Da bi jih treniral, učil in da bi njega in njegove rabote prikazovali tako kot si želi on. Koliko je še takih Bill G po svetu? Prav tako ima v Zda farmacija v ne volilnem letu pri televizijskih novicah kar 70 odstotkov oglasov, beri: televizija za te oglase dobi denar.

Torej, čim več posnetkov s terena, tudi kakšen kratek pogovor z ljudmi, če ga dobimo. Zaenkrat še imamo možnost, da to, kar se dogaja na terenu, plasiramo na splet. Tudi mi lahko objavimo svoje zgodbe. To nam omogoča videnje resnice. Seveda, preden objavimo, moramo preveriti vse informacije, ne dovolimo si napak. Kajti, če objavljamo nepreverjene informacije in zgodbe, za katere nimamo dokazov, si kopljemo jamo, kmalu nam nihče ne bo verjel in izgubili bomo vso kredibilnost in verodostojnost, ki ju bomo stežka pridobili nazaj.

Ne gre mi iz glave na videz povsem neprimeren napis na majici neke zdravnice. Danes ga je na dan privlekla moja sogovornica. “Kaj če je želela povedati kaj drugega,” je zapisala. Ja, tudi jaz sem razmišljala podobno. Kajti ne želim verjeti, da bi napis na njeni majici izražal le nečimrnost, nadutost in vzvišenost. Morda je želela povedati kaj drugega? Kajti ne želim verjeti, da bi napis na njeni majici izražal le nečimrnost, nadutost in vzvišenost. Morda je želela povedati kaj drugega?

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Tags: carosuel small

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
507 shares