V zdravi družbi ne more prevladati le eno mnenje

Sploh ne gre za to, da imamo prav mi. In da nimajo prav oni. Pri vsej tej situaciji. Gre za to, da ni diskurza. Gre za to, da gre za močno, nasilno naracijo ene strani, ki želi prevladati nad drugo in jo v nekaj na silo prepričati ter prisiliti v dejanja, ki jih drugi ne želijo in nočejo. Pri vsem tem ena stran, ki je v tem sistemu zaradi pozicije močnejša, jemlje drugim svobodo, jim tepta vse pravice, cenzurira drugačno mišljenje, grozi s kaznimi in kaznuje.

Prva stran, ki z nasiljem prepričuje drugo, ali vse drugo, želi nadvlado. In ne dopušča racionalnega diskurza. Vsakega, ki misli drugače, diskreditira na najbolj nizkoten način. Seveda, ker nima nobenih argumentov. In ta zgodba, ta naracija, se še zmeraj nadaljuje. Ne gre za to, kdo ima prav in kdo ne. Gre za to, da neko mnenje ne sme in ne more prevladati nad vsemi. Razumete? Še posebej, če je naracija, za katero je to vsak dan bolj jasno, zgrajena na podlagi laži, številk, vzetih iz konteksta, na ustrahovanju in črni psihologiji.

Danes že vsak vidi in čuti, razumejo ljudje še ne, ker če bi, ne bi bilo tako, da prevladujoča stran, ki ustrahuje in uničuje življenja ljudi, v tem uživa. In to je zlo. Noben zdrav človek ne uživa v moči nad drugim. Noben. Ker to ni noben izziv. To, da nekdo uživa v moči nad drugim, je v resnici en velik strah, ki izhaja iz občutka lastne ne vrednosti. Sam sebi je človek en velik nič. Zato kompenzira.

Do najboljših rešitev se prihaja z dialogom. Z upoštevanjem vseh vpletenih. Niti pomotoma nas nihče ne sme prisiliti v stvari, ki jih ne želimo. Ki niso v skladu z našo vestjo. Zato je razširjanje obzorij pomembno. Iskanje podatkov, novega znanja. Razmišljanje – tega še kako manjka. Kritični um, tega tudi kronično primanjkuje. Obstajajo še druge naracije in druge zgodbe, od te trenutno najbolj nasilne.

Če bi nasilna stran imela v rokah argumente za kar koli počne, mislite, da bi diskreditirala drugače misleče? Mislite, da bi cenzurirala članke, intervjuje, ki niso v skladu z njeno naracijo? Mislite, da je treba v resnični krizi z nasiljem prisiljevati ljudi, da jo uzrejo? Žival in tudi človek resnično krizo, smrtno nevarnost, začuti. O njej ga ne rabi nihče prepričevati. Katero nevarnost čutite danes?

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
1154 shares