Recimo NE manipulaciji, gaslightingu in izsiljevanju ter grožnjam.

Leto in pol je že od tega, ko so padle vse maske. Družba, ki ima nešteto akcij proti nasilju, psihičnem in fizičnem, tokrat promovira psihično nasilje vsak dan. Iz množičnih medijev bruha ustrahovanje, ki ga s svojimi izjavami krepijo politiki in različni strokovnjaki, nekoč ugledni in manj ugledni. Ustrahujejo državljane, ljudstvo. Z novimi okužbami, s prirejenimi številkami in s številkami, ki so visoko pretirane zaradi šlamparije pri štetju. Nihče se ne opraviči. Nadaljujejo z vse nasilnejšo, sovražno komunikacijo. V ljudstvu tako ne krepijo nikakršnega zaupanja do njih samih, do medijev, novinarjev, kajti nihče ne pogleda svetovne zgodbe z druge strani. Vse bolj je jasno, da nas zavajajo in nam lažejo. Medtem z ukrepi uničujejo ljudi z manipulacijo, izsiljevanjem, grožnjami, psihičnim maltretiranjem. Poleg vsega tega ljudje izgubljajo delo, zaslužek. Nujne življenjske potrebščine so se čez noč skokovito podražile in ta trend se nadaljuje.

Sankcioniran je le odziv na vsakodnevno nasilje, medtem ko se nasilje krepi

Ko se človek, ki je zaradi nasilne propagande in ustrahovanja ter izgube dela, službe, možnosti za delo, zaradi omejitev svobode, gibanja in pravic, spravi končno na ulico in z mirnim korakanjem pokaže, da ima dovolj, je drhal. Nasilnež. Je kovid skeptik. Je nasprotnik ukrepov in anticepilec. Vse, le človek ne. A v resnici ni tako. Je človek, ki ve, da želi biti svoboden. Je človek, ki ni sprijaznjen z nasiljem, ustrahovanjem, poniževanjem, sramotenjem, ker zahteva razlago in dialog in ne dovoli cenzure. Ker razmišlja s svojo glavo ne zmore kupiti svetovne propagande. Je za enakopravnost in enakovrednost torej za svobodo izbire in mu je veliko do tega, da o svojem telesu odloča sam, kajti teh pravic se zaveda. Ima kritičen um. Nihče mu ne prisluhne. Ne prisluhnejo mu niti tisti, ki jih je volil, čeravno ima po Ustavi v rokah oblast ljudstvo. Še huje, iz tega človeka se delajo norca, ga sramotijo. Pravijo mu, da ima nizko izobrazbo, da je čustveno in mentalno moten ter mu želijo, da ko bo zbolel, da mu ne bo nihče od zdravnikov pomagal. Zadeve gredo še v strašnejše vode. Vodilni ob vsakodnevnem ustrahovanju se ne sramujejo, ko uporabljajo še direktni sovražni govor in ljudstvo učijo, naj se ne družijo z necepljenimi, ker prav ti so krivi za vse okužbe. V isti sapi Drosten, ki je pripeljal najpomembnejšega protagonista zgodbe, PCR test, izjavlja, da cepiva niso v redu, da je potrebno prebivalstvo prekužiti na naraven način, kajti edino to je prava imunost. Kaos z nasiljem.

Nasilje vsakega, ki ima pet minut časa

Ko gre državljan, ki spoštuje odločbe sodišča, Ustavo in zakone, v trgovino, se lahko nanj spravi prav vsak, ki ima pet minut časa. Od prodajalke, varnostnika in do nenazadnje prestrašenega potrošnika. V šoli, v različnih drugih institucijah, v zdravstvenih institucijah, na bankah, poštah, uradih, lokalih, diskotekah – povsod samo nasilje nad ljudmi, ki se zavedajo svojih pravic in na nezakonite in protiustavne ukrepe gledajo na način, ki je pravi. Povsod poteka psihična – vojna. To je za človeka nevzdržna situacija, zato marsikdo kloni, mentalno, čustveno in nazadnje fizično.

Nasilje, proti kateremu poteka pri nas v zadnjem desetletju vsaj 100 akcij, ki na javnih razpisih poberejo precej denarja, se krepi. Promovira. Legitimizira. Mimogrede, kje so zdaj vse te institucije, ki borijo proti nasilju?

Zdravo je samo spoštljivo in konstruktivno

Zdravo je, in za zdravje gre, mar ne, le to, da se obravnavamo s spoštovanjem, se poslušamo, slišimo in na konstruktiven način ter asertivno rešujemo situacije. A ta svet je nor. Vladajo mu ljudje, ki za te ljudi, ki vidijo širše, trdijo, da so neprilagojenci. To prihaja iz ust različnih strokovnjakov, tudi sistemskih psihoterapevtov in psihiatrov, ki so na pomembnih položajih. Kako je mogoče, da  človek, ki bi moral ljudem pomagat, te še dodatno peha v hujšo tesnobo? Najprej si človek, šele potem ‘strokovnjak’. Človek, ki je čustveno zrel, pomaga, je sočuten, posluša, sliši in si na konstruktiven način prizadeva k soglasju.

Ta način obravnave uničuje človeško dušo, torej tukaj ne gre za zdravje.

Namerne delitve in razpihovanje sovraštva

Namerna delitev med cepljenimi in necepljenimi postaja vse krepkejša, pritiski in nasilje nad necepljenimi vse nesramnejši in zlobnejši. Ignorirajmo te škodljive in nevarne ideje. Krepimo sočutje, poslušanje, razumevanje, dialog z namenom konsenza.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš. Pobrskaj malo nazaj na youtube kanalu. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Inidividualni pogovori, prijava: info@berem.damjanabakaric.com

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
291 shares