Zakaj mislite, da so čipirani ljudje znanstvena fantastika ali teorija zarote? Je vaš ljubljenček čipiran?

Pred leti sem za diplomsko nalogo izbrala temo Nadzorovanje zasebnosti v sodobni informacijski družbi. Sodelovala sem z britanskim preiskovalnim novinarjem Duncanom Cambellom, ki je eden izmed treh ključnih ljudi, ki so svetovno javnost obvestili o sistemu Echelon (več v moji diplomski nalogi: Nadzorovanje zasebnosti, Damjana Bakarič, 2001).

Da bomo popolnoma nadzorovani s t. i. pametnimi karticami, sem zelo natančno opisala že v svoji diplomski nalogi, zato mi je zdaj popolnoma nemogoče razumeti, da ljudje mislijo, da gre za teorije zarote. To se dogaja že desetletja, ne le zadnje leto in pol. Moč pametnih kartic se kaže v njihovih podatkih. Na njih bodo shranjeni podatki glede na dan ter čas. Vsebovali bodo zapise o našem gibanju, o vsebini naših nakupov, telefonskih klicev, parkiranja avtomobilov, preživljanju prostega časa, torej vsebovale bodo zapise o vseh aktivnostih, ki jih bomo plačevali z njimi. Od kod torej ideja, da se s temi idejami ne bo nadaljevalo? V QR kode in čipe.

Biometrija

Pri biometriji gre za zbiranje, procesiranje in shranjevanje podatkov o fizičnih lastnostih posameznika. Namen te dejavnosti je v identifikaciji in avtentizaciji posameznika. Pod biometrijo spadajo aktivnosti kot so: digitalizirane fotografije, geometrija dlani, skeniranje palcev, prstni odtisi, prepoznavanje glasu, prepoznavanje očesne mrežnice, DNA zapis.  Razvoj informacijske tehnologije rezultira v intimni medsebojni odvisnosti človeka in tehnologije. Združitev je za nekatere označena v znanstveni fantastiki, v vstavljanju čipov, kar pa ni znanstvena fantastika temveč dejstvo.

Čipiranje živali in … ljudi

Ne vem, zakaj nekateri menijo, da je čipiranje ljudi teorija zarote. Vaši ljubljenčki so čipirani, mar ne? In vse deluje, je tako? Zakaj menite, da svetovni  plenilski eliti, najbogatejšim, ki ta svet vodijo, ni veliko do tega, da nas čipirajo? To je najprej popoln nadzor nad številom ljudi, kaj ti počnejo, kako se obnašajo in kašno je njihovo življenjsko in zdravstveno stanje. Še bolj zanimivo je, če se jih da prek čipov usmerjati na način, da vplivamo na njihovo obnašanje, funkcije, misli. Si predstavljate kakšna nora moč je to?Tu vas bom pustila v lastnem razmišljanju, vam dala čas, da razmislite o nadzorovanju in zakaj je plenilski eliti in vladam toliko do tega. Ker je to – absolutna moč. Prilagam vam vire za raziskovanje in videli boste, da je razvoj čipov že zelo dovršen. Vprašanje pa je, ali imamo zmogljivosti sistema, da bi te podatke lahko pravilno beležil in naredil iz tega nekaj smiselnega. Stran od kaosa.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš. Pobrskaj malo nazaj na youtube kanalu. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Inidividualni pogovori, prijava: info@berem.damjanabakaric.com

Damjana Bakarič

VIR: https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/aug/04/surveillance-employers-spy-implanted-chipped

VIR: https://www.theguardian.com/technology/2017/aug/02/microchip-contactless-payment-three-square-market-biohax

VIR: https://www.theguardian.com/technology/2019/nov/08/the-rise-of-microchipping-are-we-ready-for-technology-to-get-under-the-skin

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
568 shares