Na tisoče moških nezavedno pogreša očeta, ki ga ni bilo … eden od teh moških je bil Hitler

Naša družba je sistem. Sistem, od katerega smo odvisni vsi in večinoma ne dela v dobro človeka. Če bi, toliko ljudi ne bi trpelo. Ker so odtujeni od sebe. Niso ozdravili ran iz otroštva, nihče pa jih ni naučil, kako poskrbeti za svoje nezadovoljene čustvene potrebe iz otroštva. A danes pišem o moških.

Lakota po očetu

Deklice trpijo, ko ni očeta, ko ni nasprotnega spola, ki bi jim dal mesto, jim pokazal, da so vredne. A še bolj ob tem trpijo dečki. Dečki, čigar očetje za njih niso imeli časa. So jih prezrli ali pa so se do njih vedli poniževalno, jih sramotili (psihično nasilje) in pretepali ali kako drugače zlorabljali. Po besedah duhovnika Josepha Martosa je na svetu na milijone moških, ki niso poznali očetove prisotnosti, kaj šele ljubezni, to pa nezavedno vztrajno iščejo z vse večjo praznino v sebi, ki je ne znajo na pravilen način oskrbeti, zato jo polnijo z vsem, kar jim daje sistem. Najprej z odtujevanjem od sebe, svojih čustev, da sploh lahko preživijo otroštvo, potem pa s praznim življenjem in s še bolj praznimi odnosi. Gibljejo se na površini, usmerjeni so navzven, medtem ko nimajo moči, da bi pogledali navznoter, v svoje sveto središče.

Ranjeni deček postane ranjeni moški

Tako svojo praznino polnijo na neučinkovite načine in z neučinkovito vsebino bolne družbe in sistema, ki jih še bolj odvrača od sebe in svojega bistva. Začaran krog je sklenjen. Takšni moški ranijo druge, povzročijo na tone trpljenja sebi in vsem drugim, ki jih imajo radi. In zaradi tega trpi velik del človeštva. Ja, prav ste prebrali. Travma, če ni ozdravljena, vodi naše življenje. To pomanjkanje očetove ljubezni, pozornosti moške sili, da vztrajno in nezavedno iščejo, iščejo nekoga, ki bi jih imel rad. To očetovsko ljubezen iščejo v učiteljih, duhovnikih, trenerjih … in pripravljeni so iti daleč, da zadovoljijo to črno luknjo, ki je vsak dan večja. To so najboljši sistemski igralci … in na tem sistem dela. Hudo pomanjkanje, ki ga je potrebno zapolniti, zato moški ne zmorejo biti to, kar so, ne zmorejo biti samostojni moški, ker želijo biti fantki, ki jih ima nekdo rad. Ker te ljubezni niso uspeli prejeti v otroštvu od svojega očeta.

Pohabljeni moški

Alice Miller, ki jo najdete tudi na teh straneh pod knjigo Upor telesa, je naredila študijo o moškem, ki je bil kot otrok zlorabljen. Oče ga je pretepal za vsak prekršek, resničen ali ne. Sina ni klical po imenu, ko ga je poklical, mu je zažvižgal kot psu. V dečku sta se kopičila sovraštvo in jeza, a ju ni pokazal očetu. Zadrževal ju je v sebi. Pozneje je odkril, da je bil njegov dedek Jud. Njegovo nezavedno ali pohabljeni um ga je pripeljal do prepričanja in idej, da je bila judovska kri razlog za očetovo vedenje. Dečku je bilo ime Adolf Hitler. Nadaljevanje njegove zgodbe poznamo vsi.

Moški, negujte se. Ženske, pomagajmo jim. Dovolite si iti v svoje bistvo, v svojo bit, ne zadržujte se na ideji zunanjega (materialno, lepe ženske, seks, moč), kajti te stvari le začasno zabrišejo bolečino, ne zapolnijo vaše praznine … Poglejte vase, ugotovite, kdo ste, in dajte si to, česar niste imeli, ko ste bili otrok. Ljubezen. Pojdite na duhovno pot in ustvarjajte resnične odnose z ženskami, ki temeljijo na pozornosti, razumevanju, spoštovanju in ljubezni. Vi to zmorete. Obrnjenost navzven je pesek v oči. Zmage, moč, avanture, mlade ženske, veliko spolnih partnerk, kopičenje denarja in ne fizično delo, kjer ustvarjate, vse to je le del sistema, ki vam to ponuja, za to, da ne pridete do sebe. Ker, ko pridete do sebe, boste postali resnično neodvisen moški, ki ni odvisen od sistema. tega sistem ne želi. Vi pa boste zadovoljni in srečni kot še niste bili.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš. Pobrskaj malo nazaj na youtube kanalu. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
138 shares