Umetnost življenja, Bruno Šimleša

“Ko delamo tako, kot se spodobi, se nam življenje po navadi konča v ogromnem neredu.”

Po njegovi Šoli življenja sem se seveda lotila še njegove nove knjige in v čast mi je bilo, da sem jo lahko tudi prevedla.

Spet ena tistih knjig, ki ti z logiko in ljubeznijo, razumom in intuicijo, usmerijo pozornost na stvari, ki so očitne, nekje pa si jih vendarle moral zgrešiti. Ker drugače te knjige ne bi potreboval, mar ne?

Sicer je knjiga napisana tako, da Bruno vse te življenjsko pomembne reči pripoveduje svoji hčeri, vendar ni le zanjo. Je za vsakega, ki potrebuje njegove ideje.

Gre za to, da imamo mi sami v svojih rokah čopiče, s katerimi ustvarjamo umetnino svojega življenja. Mi smo življenjski umetniki in od nas je odvisno, kaj bomo napravili iz svojega življenja. Ali drugače – kakšno mojstrovino bomo naredili iz njega.

Življenja se ne odlaga, ampak se ga živi – zdaj.

Življenje je neskončna pot izbir. Človek je zadovoljen takrat, ko si upa živeti v skladu s svojim poslanstvom. V skladu s tem, kar resnično je.

Bomo življenjski umetniki ali življenjski igralci?

Vsaka ljubezen je enako sveta, mi pa delamo napako, da ovekovečujemo le eno od ljubezni; romantično. Ljubezen sem jaz. Ljubezen si ti. On. Ona. Mi vsi.

Dotakne se vseh pomembnejših izzivov. Naših družin in odnosov v njih, Boga, zdravega razuma.

Knjiga o tem, kako ljubiti sebe in druge.

 

Besedilo in fotografija: Damjana Bakarič

 

 

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
78 shares