Umetnost življenja, Bruno Šimleša

“Ko delamo tako, kot se spodobi, se nam življenje po navadi konča v ogromnem neredu.”

Po njegovi Šoli življenja sem se seveda lotila še njegove nove knjige in v čast mi je bilo, da sem jo lahko tudi prevedla.

Spet ena tistih knjig, ki ti z logiko in ljubeznijo, razumom in intuicijo, usmerijo pozornost na stvari, ki so očitne, nekje pa si jih vendarle moral zgrešiti. Ker drugače te knjige ne bi potreboval, mar ne?

Sicer je knjiga napisana tako, da Bruno vse te življenjsko pomembne reči pripoveduje svoji hčeri, vendar ni le zanjo. Je za vsakega, ki potrebuje njegove ideje.

Gre za to, da imamo mi sami v svojih rokah čopiče, s katerimi ustvarjamo umetnino svojega življenja. Mi smo življenjski umetniki in od nas je odvisno, kaj bomo napravili iz svojega življenja. Ali drugače – kakšno mojstrovino bomo naredili iz njega.

Življenja se ne odlaga, ampak se ga živi – zdaj.

Življenje je neskončna pot izbir. Človek je zadovoljen takrat, ko si upa živeti v skladu s svojim poslanstvom. V skladu s tem, kar resnično je.

Bomo življenjski umetniki ali življenjski igralci?

Vsaka ljubezen je enako sveta, mi pa delamo napako, da ovekovečujemo le eno od ljubezni; romantično. Ljubezen sem jaz. Ljubezen si ti. On. Ona. Mi vsi.

Dotakne se vseh pomembnejših izzivov. Naših družin in odnosov v njih, Boga, zdravega razuma.

Knjiga o tem, kako ljubiti sebe in druge.

 

Besedilo in fotografija: Damjana Bakarič

 

 

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
78 shares