Trikrat ob zori, Alessandro Baricco

»Človek se ne spreminja, vedno je tak, kot je bil v otroštvu.«

Baricco je mojster besed in zgodb. Njegovo pisanje je rahločutno, krhko, a vendarle globoko, življenjsko.

V romanu se moški in ženska srečata trikrat. Vsakokrat je prvič in zadnjič, med njima je starostno razmerje ob vsakem njunem srečanju drugačno. Enkrat sta odrasla oba, spet drugič je on otrok in ona odrasla, tretjič, ko je ona deklica in on starejši mož.

Malcolm in Pearsonova.

Med njima so ob vseh treh srečanjih duhoviti, iskrivi, globoki, zanimivi, radovedni dialogi, ki se bralcu usidrajo v srce, kjer mu zbudijo željo po tovrstnem medosebnem odnosu. Pomisliš, oh, da se ta knjiga vsaj ne bi končala.

V zgodbah se spletajo intenzivne vezi, v katerih ima glavno vlogo strast do biti, do življenja, ne glede na to, kakšno je v tem hipu.

Eden tistih romanov, kjer si človek zaželi biti tam, del njega, če ne drugega, vsaj kot nemi opazovalec.

Baricco sodi med najpopularnejše sodobne italijanske prozaiste, ki si je z deli, kot so Svila, Devetsto, Ta zgodba in Mr Gwyn pridobil svoje resnične privržence.

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
3 shares