Trikrat ob zori, Alessandro Baricco

»Človek se ne spreminja, vedno je tak, kot je bil v otroštvu.«

Baricco je mojster besed in zgodb. Njegovo pisanje je rahločutno, krhko, a vendarle globoko, življenjsko.

V romanu se moški in ženska srečata trikrat. Vsakokrat je prvič in zadnjič, med njima je starostno razmerje ob vsakem njunem srečanju drugačno. Enkrat sta odrasla oba, spet drugič je on otrok in ona odrasla, tretjič, ko je ona deklica in on starejši mož.

Malcolm in Pearsonova.

Med njima so ob vseh treh srečanjih duhoviti, iskrivi, globoki, zanimivi, radovedni dialogi, ki se bralcu usidrajo v srce, kjer mu zbudijo željo po tovrstnem medosebnem odnosu. Pomisliš, oh, da se ta knjiga vsaj ne bi končala.

V zgodbah se spletajo intenzivne vezi, v katerih ima glavno vlogo strast do biti, do življenja, ne glede na to, kakšno je v tem hipu.

Eden tistih romanov, kjer si človek zaželi biti tam, del njega, če ne drugega, vsaj kot nemi opazovalec.

Baricco sodi med najpopularnejše sodobne italijanske prozaiste, ki si je z deli, kot so Svila, Devetsto, Ta zgodba in Mr Gwyn pridobil svoje resnične privržence.

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
3 shares