Središče sveta, Andreas Steinhofel

Rahločutna zgodba o družini.

O bratu, sestri in mami. O vseh skrivnostih. O odločitvi za spremembe, za novo življenje. O tem, da nič ni tako kot je videti.

Zgodbo bralcu pripoveduje Phil, brat dvojček Dianne, ki skupaj z mamo in sestro prebiva v graščini na drugi strani mesta. Človečki jih ne marajo, ker so drugačni. Človečki na drugi strani, v mestu.

17-letni Phil dneve preživlja s prijateljico Kat, vse od takrat, ko sta se s sestro oddaljila drug od drugega. Ta se je oddaljila od mame. Ni mu bilo jasno, kaj se je med njima zgodilo. Medtem ko se je nekaj časa s tem ukvarjal, se je kasneje vendarle posvetil sebi in – Nicholasu. Ljubezen, ki ni vrnjena kot bi si želel.

Družinska prijateljica Tereza, ki je odgovorna, da so se oni tako dobro udomačili tukaj – edini sočuten človek. Nori Wolf in Gable, ki osvobaja. Polpretekla zgodovina, otroštvo in mladost Dianne in Phila, ki ju preganja, na koncu ujame, in kjer se vse uredi kot je prav.

 

Uživanje od začetka do konca. Izredno dober slog, pisatelj drži bralčevo pozornost in v njem vzbuja čakanje na to, kdaj se bo lahko zopet vrnil k Philu, Dianne in Glass v Visible.

 

Če svojega najstnika ne morete več prepričati v branje, jim ponudite to knjigo. Morda je ne bo želel odložiti dokler je ne prebere, telefon pa bo za nekaj dni pozabljen.

 

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
10 shares