Središče sveta, Andreas Steinhofel

Rahločutna zgodba o družini.

O bratu, sestri in mami. O vseh skrivnostih. O odločitvi za spremembe, za novo življenje. O tem, da nič ni tako kot je videti.

Zgodbo bralcu pripoveduje Phil, brat dvojček Dianne, ki skupaj z mamo in sestro prebiva v graščini na drugi strani mesta. Človečki jih ne marajo, ker so drugačni. Človečki na drugi strani, v mestu.

17-letni Phil dneve preživlja s prijateljico Kat, vse od takrat, ko sta se s sestro oddaljila drug od drugega. Ta se je oddaljila od mame. Ni mu bilo jasno, kaj se je med njima zgodilo. Medtem ko se je nekaj časa s tem ukvarjal, se je kasneje vendarle posvetil sebi in – Nicholasu. Ljubezen, ki ni vrnjena kot bi si želel.

Družinska prijateljica Tereza, ki je odgovorna, da so se oni tako dobro udomačili tukaj – edini sočuten človek. Nori Wolf in Gable, ki osvobaja. Polpretekla zgodovina, otroštvo in mladost Dianne in Phila, ki ju preganja, na koncu ujame, in kjer se vse uredi kot je prav.

 

Uživanje od začetka do konca. Izredno dober slog, pisatelj drži bralčevo pozornost in v njem vzbuja čakanje na to, kdaj se bo lahko zopet vrnil k Philu, Dianne in Glass v Visible.

 

Če svojega najstnika ne morete več prepričati v branje, jim ponudite to knjigo. Morda je ne bo želel odložiti dokler je ne prebere, telefon pa bo za nekaj dni pozabljen.

 

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
10 shares