Tisti, ki smo ga oboževali – Catherine Cusset

Nam spodleti, ko je želja premočna?

Thomas Bulot, ki že od malega teče za svojim življenjem, lovi trenutke, ujete med uspehe in neuspehe,. Thomas, ki dosega vrhove, a vedno znova pada v globoko temo. Nekdo, ki lahko vse, in ne more prav ničesar. Vrtnici, ki jemljejo energijo, po dolgem času načnejo tudi voljo. Profesor. Uspešen. Zanimiv. Problematičen. Z napakami. Ne dovolj dober.

Človek, ki sebe nima rad, ga ne razveseli nič. Ne more ga razveseliti nihče.

Neuspešni poskusi partnerstva in ljubezni. Koliko nas določajo?

Zdi se, da nikomur ni mar. Vse tvoje življenje. In ko ga prekineš, je prepozno. Nikoli več ne boš mogel videti, da te imajo pravzaprav  radi bolj kot imaš rad samega sebe.

Se ne moreš zliti z drugimi? Je v tem težava? Ali je težava v tem, da se preprosto ne zmoreš sprejeti?

Perfekcionist, ki zasenči vsakogar ali nekdo s preveč težavami, ki se ne zna vklopiti v sistem?

To ni film, to je življenje.

A ti si tako utrujen. Ne moreš iz postelje. Imaš veliko za postoriti, moraš se prijaviti za nova delovna mesta, a ne zmoreš napisati ene vrstice. In kmalu ti je bolje – brez razloga.

Prekipevaš od življenja, da bi ušel smrti. Moraš priti do tega, da končno sprejmeš bolečino, da jo boš lahko predelal v nekaj ustvarjalnega.

Si hkrati ujetnik, a energičen in močan. Kronično neravnovesje. To bolezen so poznali:  Van Gogh, Dickens, Hemingway, Brian Wilson, Syd Barret, Kurt Cobain, Jackson Pollock, Virginia Wolf in Sylvia Plath.

 

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
0 shares