Zakaj je odnos z notranjim otrokom tako pomemben

Vsak med nami v sebi nosi malega sebe. Malo Sabino, Marka, Miho, Katarino … Eden od resnično izjemno učinkovitih načinov za boljšega počutje, ozdravljenje ran ter razumevanje nezadovoljenih čustvenih potreb iz otroštva, ki nam tako močno v odrasli dobi določajo življenja, je sprejetje notranjega otroka in vzpostavitev odnosa z njim.

Spomnite se sebe, ko ste bili stari dve ali tri leta, morda kakšno leto več. Vizualizirajte sebe. Poglejte si v oči, recite si kaj lepega, temu otroku, ki ste vi. Objemite ga, če mu je hudo, spomnite se, kdaj vam je bilo najbolj hudo, bodite tam zanj. Primite ga za roko. Pogovarjajte se z njim. Bodite mu najboljši starš.

Če tega še niste počeli, bo najprej verjetno kar težko. Morda boste jokali. Morda vam bo zelo težko. Vztrajajte. Ta vaja celjenja ran in osvetlitev nezadovoljenih čustvenih potreb iz otroštva, vam bo izjemno pomagala pri vodenju življenja v odrasli dobi. Več boste razumeli, nekatere stvari o sebi boste spoznali. Počutili se boste lažje, boljše, odnosi z drugimi bodo boljši … Pravzaprav boste doživeli neke vrste razsvetljenje. Odpadlo bo veliko breme. Na marsikatero vprašanje boste dobili odgovor, predvsem pa boste lahkotnejši, srečnejši, bolj zadovoljni. In mentalno ter čustveno krepkejši, pripravljeni za osebno rast.

Za vsak partnerski odnos ali razmerje je najpomembnejši odnos, ki ga imamo s – seboj.

Dobesedno boste čutili, kako se vam celijo rane.

Damjana Bakarič

Moja spletna stran je tukaj.

Kaj vse delam za vas.

Naročilo za individualni termin ali za par: info@damjanabakaric.com

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
103 shares