Zakaj je odnos z notranjim otrokom tako pomemben

Vsak med nami v sebi nosi malega sebe. Malo Sabino, Marka, Miho, Katarino … Eden od resnično izjemno učinkovitih načinov za boljšega počutje, ozdravljenje ran ter razumevanje nezadovoljenih čustvenih potreb iz otroštva, ki nam tako močno v odrasli dobi določajo življenja, je sprejetje notranjega otroka in vzpostavitev odnosa z njim.

Spomnite se sebe, ko ste bili stari dve ali tri leta, morda kakšno leto več. Vizualizirajte sebe. Poglejte si v oči, recite si kaj lepega, temu otroku, ki ste vi. Objemite ga, če mu je hudo, spomnite se, kdaj vam je bilo najbolj hudo, bodite tam zanj. Primite ga za roko. Pogovarjajte se z njim. Bodite mu najboljši starš.

Če tega še niste počeli, bo najprej verjetno kar težko. Morda boste jokali. Morda vam bo zelo težko. Vztrajajte. Ta vaja celjenja ran in osvetlitev nezadovoljenih čustvenih potreb iz otroštva, vam bo izjemno pomagala pri vodenju življenja v odrasli dobi. Več boste razumeli, nekatere stvari o sebi boste spoznali. Počutili se boste lažje, boljše, odnosi z drugimi bodo boljši … Pravzaprav boste doživeli neke vrste razsvetljenje. Odpadlo bo veliko breme. Na marsikatero vprašanje boste dobili odgovor, predvsem pa boste lahkotnejši, srečnejši, bolj zadovoljni. In mentalno ter čustveno krepkejši, pripravljeni za osebno rast.

Dobesedno boste čutili, kako se vam celijo rane.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.

Kaj delam za vas?

Inidividualni pogovori, prijava: info@damjanabakaric.com

Damjana Bakarič

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
136 shares