Dnevnik srbske gospodinje, Mirjana Bobić Mojsilović

Beograjska pisateljica, ki živi nenavadno življenje. Pri nas so izšli trije romani, Abeceda mojega življenja, Dnevnik srbske gospodinje ter Lakota.

V domači Srbiji prezrta pisateljica je napisala več kot osem knjig, prevajali so jo tako v italijanščino kot tudi francoščino. Na domačih tleh njen uspeh zunaj ni bil omenjen z besedo.

Dnevnik srbske gospodinje se dogaja v času velike Srbije. Gre za precej čustveno pripoved o zablodah, ki jih je doživljal celoten srbski narod. In je pripoved o njihovi mučni streznitvi.

Glavna lika romana sta tako dva; Andjelka in Srbija.

Andjelka je otrok šestdesetih. Živi v Jugoslaviji, polni obljub, skupnih ciljev, enega vodje. Odrašča v združeni Jugoslaviji, ki se ji zgodi, kar se ji pač zgodi. Bratstvo in enotnost ter ponos, da si pripadnik delavskega razreda. Vsi enaki vsi enakopravni.

Jugoslavija umre. Andjelka odraste. Se zaljubi. Poroči. Loči. In najde novega vodjo, nov ideal.

Veliko Srbijo in njenega še večjega voditelja.

Politična realnost je bila večja od njene osebne resničnosti in življenja. Živi za to, kar se dogaja okoli nje.

Danes, 14. decembra 2016,  bo pisateljica gostja Založbe Sanje.

Več na: http://www.sanje.si/

 

 

 

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
0 shares