Dnevnik srbske gospodinje, Mirjana Bobić Mojsilović

Beograjska pisateljica, ki živi nenavadno življenje. Pri nas so izšli trije romani, Abeceda mojega življenja, Dnevnik srbske gospodinje ter Lakota.

V domači Srbiji prezrta pisateljica je napisala več kot osem knjig, prevajali so jo tako v italijanščino kot tudi francoščino. Na domačih tleh njen uspeh zunaj ni bil omenjen z besedo.

Dnevnik srbske gospodinje se dogaja v času velike Srbije. Gre za precej čustveno pripoved o zablodah, ki jih je doživljal celoten srbski narod. In je pripoved o njihovi mučni streznitvi.

Glavna lika romana sta tako dva; Andjelka in Srbija.

Andjelka je otrok šestdesetih. Živi v Jugoslaviji, polni obljub, skupnih ciljev, enega vodje. Odrašča v združeni Jugoslaviji, ki se ji zgodi, kar se ji pač zgodi. Bratstvo in enotnost ter ponos, da si pripadnik delavskega razreda. Vsi enaki vsi enakopravni.

Jugoslavija umre. Andjelka odraste. Se zaljubi. Poroči. Loči. In najde novega vodjo, nov ideal.

Veliko Srbijo in njenega še večjega voditelja.

Politična realnost je bila večja od njene osebne resničnosti in življenja. Živi za to, kar se dogaja okoli nje.

Danes, 14. decembra 2016,  bo pisateljica gostja Založbe Sanje.

Več na: http://www.sanje.si/

 

 

 

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
0 shares