Opolzkosti v zasebnosti, Marco Missiroli

“Knjige so premikale gravitacijsko središče  moje osebnosti in udejanjale svojevrsten zakon: začele so me izrivati v svet.”

Gre za izjemno dobro napisano zgodbo o čustvenem in seksualnem odraščanju fanta Libera Marsella, ki se kot deček preseli iz Milana v Pariz.

Filozofija. Knjige. Pohota. Seks. Odraščanje. Smrt. Vse poškropljeno s čustvi in prepredeno s tančicami ljubezni.

Knjiga je napisana na zelo senzibilen način, z neverjetnim občutkom do življenja, ljudi, čustvovanja, sebe in svojega življenja. Bralec se potopi v Libera, ga razume, z njim sočustvuje, pisatelj pa s svojimi veščinami doseže, da mu je popolnoma vdan.

Besede in stavki so tako dobro prepleteni, da ne potrebujejo razpleta, saj se vmesna zgodba napiše le z enim samim naslednjim stavkom pisca.

“Oprsje v ječi odtehta stotero oprsij na svobodi.”

Priporočam. Za vse, ki se radi potopljajo v svobodi. Missiroli zna. Ve, kako.

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
0 shares