Pot sreče, Jorge Bucay

“Zagotovo se lahko vsi izurimo za to, da bomo srečnejši.”

Sem prepričana. Vem. Ker sem to storila sama. Ker to počnemo vsi. Vendar to še ne pomeni, da nimam padcev in obdobja teme. Ne. To le pomeni, da sem se izurila v tem, da sem večkrat zadovoljnejša in srečna. Preprosto sem našla načine, kako pridem do tega. Vem le to, da moram slediti sebi, biti povezana s seboj in vedno preverjati, kaj čutim.

Pomemben ključ do sreče je tudi ta, da smo sposobni spremeniti perspektivo. To je eden izmed učinkovitejših načinov za doseganje boljšega počutja. Novih rešitev. Radosti. Strasti. Za naprej.

Bucay se je prej malo ukvarjal s konceptom sreče, nekega dne pa se ga je odločil razsikati. Ugotovil je, da je sreča za vsakega nekaj drugega in to, da je nujno opredeliti stališče do tega, kaj nam pomeni sreča. Ob tem pa se agresivno soočiti s svojimi dvomi, priučenimi vzorci in nasprotji, hkrati pa se temu iskanju zavezati do konca, torej za zmeraj.

In ne glede na to, kako bo vsak med nami opredelil srečo, Bucay meni, da je zmeraj povezana z brezpogojno predanostjo življenju samemu.

‘Stopiti naproti’ nas po definciji približuje besedi, ki ima na stotine zloveščih pomenov in enega samega ljubečega in ustvarjalnega. Agresivnost. Agresija etimološko pomeni ‘pognati se proti nečemu’ in je nasprotje regresije.

Zato meni, da ni sreče, ki bi jo lahko dosegli z begom in še toliko manj z begom v preteklost.

Če želi človek biti srečen, se mora povezati z dvomom, namesto, da mu skuša pobegniti. Mora stopiti naproti konfliktu, namesto da se mu izogne.

Bucay opzori, da biti srečen ni isto kot počutiti se srečen.

Pri tem pa omeni pomembnost tega, da so tudi slabi trenutki del širše pojavnosti, ki bi lahko ustvarila kontekst, znotraj katerega bi bilo mogoče biti srečen.

Saj veste. Frustracija, jeza, žalost in trpljenje nas prisilijo v spremembe.

 

 

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
0 shares