Sreča, Dr. Arlene K. Unger

Vsi si želimo biti srečnejši, a naši načini življenja kažejo, kot da bi se srečnejših dni naravnost otepali.

Saj veste, za lepo oblikovano in zdravo  telo so potrebne vsakodnevne vaje, treningi. Če tega ne počnemo, bomo kaj hitro svojo bit našli v telesu, ki ni videti zdravo, v njem pa se ne bomo počutili dobro. Enako je z našim umom ali psiho. Misli, ki so jih vsadili v nas, prepričanja in vzorci, so lahko za nas pravzaprav škodljivi. Predvsem pa niso naši. So privzeti. Večina ljudi to opazi prepozno, ponavadi se zbudimo šele takrat, ko sebe potisnemo do roba ali še pogosteje, čez rob.

Navade, vaje, treningi, delo. To so orodja, s katerimi dosegamo uspehe, saj veste, da sam talent ni dovolj.

Ključne točke za zadovoljnejše življenje so:

  1. Zadovoljstvo: Stvari počnemo izključno iz veselja.
  2. Smisel: Občutek, da ima naše življenje vrednost in da svetu nekaj prispevamo.
  3. Vključenost: Povezanost s prijatelji, družino in okolico.

Med idejami za srečnejše življenje avtorica predlaga uvajanje sprememb, kot so čustveni trening možganov, kognitivna vedenjska terapija, zmanjševanje stresa s čuječnostjo, vizualizacije in afirmacije.

Gre za vsakodnevno zavestno življenje, v katerem imamo neskončno priložnosti, da na stvari pogledamo drugače in se jih tudi lotimo drugače.

Priporočam, ker gre za vsakodnevne vaje in trening – nekaj, kar sem delala tudi sama, da sem prerešetala vse svoje misli, vzorce in prepričanja ter postavila nova tam, kjer so mi prejšnja škodovala. Preverjeno deluje.

Srečno! 🙂

 

 

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
57 shares