Ko se lahko pogovarjaš odkrito, lažje živiš

Živimo v družbi in kulturi, ki sta prežeti s strahom in sramom.

Zato ni niti čudno, da je vedno več ljudi prestrašenih, da nas je strah, skrivamo za besedo stres. Kaj je stres drugega kot strah? Vendar, če bi na glas dejali, da nas je strah, bi zvenelo precej čudno, ne? Stres je sprejemljivejša beseda. Oh, le zakaj si to počnemo?

In bolj ko se skrivamo, sami nekje, zakopani v strahu, večji in mogočnejši je strah. Ki se potem lahko razvije v kaj hujšega. Če k temu dodamo še psihične zlorabe; dokazano je da psihične zlorabe v otroštvu pripomorejo k razvoju anksioznosti, potem se bo človek vsem čustvenim obtičalostim težko izognil, še posebej, če upoštevamo hitro življenje, drvenje iz enega opravka k drugemu, vse večje zahteve, ki smo jim prepuščeni na milost in nemilost.

Za vse to, kar se nam dogaja, so razlage. Vemo, zakaj je tako. Zatorej nam sedaj ni več težko rešiti sebe. Se strinjate?

Ne čakajmo.

Pogovarjajmo se odkrito, govorimo o tem. Priznajmo si. Podobni smo si bolj kot si mislimo. In potem, ko bomo odprti, ko se ne bomo več bali, bo strah odpadel, manj bomo v stresu, lažje bomo dihali, srečnejši bomo.

Sama si želim živeti v odprti družbi, kjer sem lahko ranljiva, v družbi, ki ne stigmatizira in obsoja, ki priznava, da je človek v prvi vrsti in predvsem čustveno in družabno bitje, ki potrebuje drugega. Ki ima dušo in srce. Ki potrebuje povezovanje z drugimi brez mask, prav tak, kakršen je, z vsemi svojimi pomanjkljivostmi in s svojo nepopolno popolnostjo.

Povezovanje s pristnim sabo in s pristnimi drugimi.

Lažje diham. Že samo ob misli na to.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Avtorica kolumne: Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://berem.damjanabakaric.com/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.damjanabakaric.com

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
148 shares