Če nekaj čutiš, pojdi za tem! Ne za pravili, ki si se jih naučil.

Vem, da se dogaja. Vem tudi, da se nemalokrat odločamo za strah namesto za tisto, kar zares čutimo. Včasih ne vemo, kaj čutimo, ker smo se skozi leta naučili zanikati sebe, tlačiti svoje občutke. Zbudi se. Življenje gre. Ne živi tujega življenja. Ne živi, kot ti zapovedujejo drugi.

Kaj bodo pa drugi rekli? Kaj si bodo mislili, če to storim? Kaj pa, če ga prizadenem? Ne bo prebolel tega. Kaj pa, če zapravim zdaj to priložnost in potem ne bo nobene več takšne? Kaj če izgubim to dobro pozicijo, moč, ugled? Zakaj sem potemtakem študiral, če zdaj preneham z delom, za katerega sem garal? Kaj bo rekla mama? Hm. Kaj pa to, da vsak nov dan, ko nisi ti, ko sebi ne dovoliš, da si, prizadeneš sebe? Uničuješ sebe. In živiš življenje, ki ni tvoje, zato je praznina v tebi vsak dan večja?

Če čutiš nekaj močno, je dobro, da temu dovoliš, da se izrazi. Dobro se je naučiti izražati sebe. Ne. Zdravo je. Modro je. Tako si pristen, tako si ti. Da poslušaš svojo bit, jo spoznaš, ji dovoliš, da je, da začne živeti. Drugače boš ne le nesrečen; boš obupan, slabičarski, neodločen, omahljiv … in potem boš zbolel. Dobro je, da ljubezni pustimo prosto pot, da se izrazi. Da se izrazi v vseh mogočih oblikah. Za mene je izražanje ljubezni do sebe in drugih v prvi vrsti to, da živiš v skladu s tem, kar ti resnično si v svojem bistvu. A prej moraš sploh spoznati, kdo si, kajti večina ljudi tega niti ne ve. Ne vemo, kdo smo. Matrica in družba imata močna kodiranja.

Nič kolikokrat sem bila priča tlačenju ljubezni. Tlačenju čustev, občutkov. In vsakokrat mi je bilo žal, da z najlepšimi rečmi delamo najslabše. Ker ne prepoznamo, ker si postavljamo ovire, ker nas je hudičevo in neznosno strah.

Povej mi, je to življenje?

Kaj je življenje, če zanikaš sebe? Če si ne dovoliš biti to, kar si? Če se uklanjaš drugim? Je to tvoje življenje? Ne, njihovo je. Imajo te. Hecni smo. Hodimo v šole, se mučimo, večina niti ne ve, zakaj je izbrala neko smer šolanja. Imamo naslove, doktorate, a smo nesrečni. Ker se oklepamo nekih idej in predstav, ki sploh niso naše! Odvrzi to, zadihaj, človek!

Povej mi, kaj je življenje, če vsak dan puščaš na cedilu samega sebe? Kje je ona – ljubezen?

Jaz vem, kaj je. Ker sem to včasih tudi sama počela. In vem kaj se zgodi, ko tega ne počneš več.

Morda sem le naivna. In če je tako, potem sem naivna z največjim veseljem. Ker še zmeraj verjamem v sebe in v tebe. Da bova storila tisto, kar čutiva, kar v resnici sva.

Več o mojih vsebinah v videih na mojem Youtube kanalu. Za boljše mentalno, čustveno, duhovno in fizično počutje. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Individualni pogovori, prijava: info@berem.damjanabakaric.com

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
2842 shares