Kolumna: Empatična ženska. Ženska, ki izraža čustva. Ne, ne. Ni nora. Le ve, kdo je in kaj želi. Igre z maskami je ne zanimajo več.

Slišim, berem. Da je z žensko, ki čuti, nekaj narobe. Preveč občutljiva. Preveč je padla noter. Preveč intenzivna. Preveč, preveč, preveč. Kdo, za hudiča, je merilo, da je nečesa preveč? Potem si rečem, ne. Ne bo držalo.

Kdo je ženska, ki čuti? Ali pa človek, ki čuti? Ki je izrazito empatična. Kakšna je? Je ona resnično ‘pain in the ass’  za moškega ali je v resnici nekaj najboljšega, kar se mu lahko zgodi? Je nekje vmes? Odvisno, kdo je moški na drugi strani, kakšen je. Seveda, razumljivo. Vsak po svoje.

Zdi se, da je s strani moških precejkrat nesprejeta. Nerazumljena. Imajo jo za preveč intenzivno. Čudno. Da ne zapišem še kaj hujšega. In zakaj je takšna? Je res čudaška, ker izraža čustva in ve, kaj želi? Zdi se mi, da ne. Le čuti. Ima izrazito čustveno inteligenco in empatijo. ‘Cross my heart’.

Kakšna je pravzaprav  takšna ženska? Po svoji stari navadi bom stvari zapeljala čim bolj neposredno, čeprav mi marsikdo očita posploševanje, a  ne gre za to. Tisti, ki razume, ve, kaj pišem.

Empatična in ‘močna’ ženska ali ženska, ki čuti sebe in druge, kar se tiče moških, ve, kaj želi. Močna ženska pomeni žensko, ki spoštuje sebe, ve, kdo je, kam gre in kaj si želi. Ve, kaj je zanjo. Ni ji za kratkotrajna razmerja, hecanja, posteljne igrice. Pravzaprav ji ni do nikakršnih igric. Ne zanima jo dajanje z egi. Že od začetka, ja, dragi moji, že od samega začetka je, bodisi v tem z vami popolnoma vsa, ali pa sploh ni. In to jasno in nedvoumno pokaže. Pri njej ni ničesar na pol. Posluša, kaj govori moški. Še bolj gleda njegova dejanja. Veliko sprašuje, kar morda kakšnemu moškemu, še posebej tistemu, ki želi kaj prikriti, ne ustreza. Je pristna in odkrita z moškim. Pove mu vse sproti. In to marsikoga preplaši. Preveč je intenzivna, rečejo. Joj, stari, ta je čisto noter padla. Želi si odgovornega moškega, na katerega se bo lahko zanesla. V hipu, ko začuti, da to morda ni tako, bo že z eno nogo proti izhodu. Moški pri njej hitro dobi ‘vse’, saj vstopa v odnos na polno že na začetku, vendar lahko moški vse to tudi hitro izgubi. Ker ona tudi ‘zahteva’ zase nazaj. Ne, ne. Ni neuravnovešena, morda se zdi na začetku, a ni. Sestavljena je. In ker je, se ne boji, zato si dovoli čutiti. Ja, čutiti, ne preveč misliti. Ker tam je preveč strahov in poti za pobeg. Tudi ona jih pozna, a jih ne jemlje dolgoročno. Morda se na kratko zadane s strahom, ker res ne gre drugače, a se mu zna izviti tako, da gre v nekaj skupaj z njim.  Moškega hitro spregleda, v sekundi. V odnosu želi imeti zadovoljene vse plati: čustveno, mentalno, duhovno in seksualno. Ne zanima je tretjina, ne polovica. In zna ljubiti na polno. Zato vse, kar reče ali stori moški, jemlje osebno.

Veliko moških tega ne zmore, niti ne razumejo. Seveda je kar nekaj takšnih, ki se empatične ženske ne bojijo. Ki, kljub strahu, vstopijo. Ker so dali nekaj skozi in vedo, s kom imajo opravka. Vedo, da je ona v dobrem odnosu s seboj, da ve, kaj želi in da nima več časa, da bi ga trosila za zamaskirane odnose, v katerih nihče prav dobro ne ve, kdo je. In če se najdeta dva takšna, bosta še zmeraj imela veliko dela in prepirov,  konstruktivnih in ne destruktivnih, a užitka njunega ne bo konca ne kraja.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Za mentalno, čustveno, duhovno krepitev vsak dan. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Individualni pogovori, piši mi na: info@damjanabakaric.com

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
4497 shares