Kritika je priložnost!

Vajeni smo, da nas prizadene, ko nas nekdo kritizira. Dobro je, da znamo ločiti med vrstami kritike, čeprav nam lahko pomagajo prav vse. Ko nas kritizirajo ljudje, katerih namen je izključno to, da nas onesposobijo, ponižajo, osramotijo ali žalijo, lahko to uporabimo za svojo rast. Najprej preverimo, kaj smo začutili. Je bila to jeza, gnev, sovraštvo? Če je odgovor pritrdilen, izkoristimo njihovo ravnanje, in se iz tega nekaj naučimo.

Zakaj sem tako reagiral, začutil? Ne poznam svoje vrednosti? Ne verjamem vase? Nimam v sebi dovolj ljubezni do sebe? Jim verjamem? Jim dodeljujem pomembnost? Drugi korak je, da jih skušamo razumeti. Njihovo bolečino, nezadovoljstvo z življenjem. S tem se učimo. Krasna reč, ko prejmete takšne kritike. Neskončna priložnost za osebni razvoj in napredek. Tretji korak je, ko takšnim ljudem odgovorimo v najvišji vibraciji, v vibraciji ljubezni. Kar ne pomeni, da dovoljujemo drugim, da hodijo po nas. Le skušamo jih razumeti, kar je spet dobro za nas.

Če nas kritika ne prizadene in sploh ne odreagiramo drugače kot le tako, da skušamo razumeti kritika, za katerega je gotovo le to, da je nezadovoljen s svojim življenjem, kajti v nasprotnem primeru se ne bi na nas in naša dejanja ali besede sploh tako odzival, je to idealen trenutek, da premislimo, če nam njegova kritika, četudi je izrečena izključno zaradi namena osramotitve, žalitve ali ponižanja, kje pomaga. Presenečeni bomo, ko bomo ugotovili, da je ta nizka vibracija, v kateri je bila kritika izrečena, za nas pravzaprav pozitivna! Potrudimo se najti ta pozitiven pogled in iz tega ustvarimo najbolje, kar lahko. Na primer, če oseba kritizira naše obnašanje, besede, način delovanja, poglejmo v to in premislimo, kje bi lahko kaj storili še bolje. Razumete? Iz slabe vibracije ustvarjamo dobro. Sprejmemo slabo, si jo dovolimo začutiti, vendar v njej ne vztrajamo. Poglejmo drugače in iščimo pozitiven vidik za nas, da lahko ustvarimo rast, da kreiramo boljšega sebe in svoj svet.

Do sedaj smo bili ob nekogaršnji kritiki z namenom sramotenja, ponižanja ali žaljenja morda vajeni ostati v prizadetosti, mu celo vračati na isti vibraciji, kar je le pomenilo, da smo se bolj in bolj zapletali v tej nizki vibraciji, s tem pa ustvarjali prav takšno bolečino (povsem nepotrebno!) še naprej. Leta tega nam niso prinesla ničesar dobrega. Čas je, da vse to obrnemo v svoj prid in smo ustvarjalci, in ne le opazovalci ali nekdo, ki se odziva na isti vibraciji. Ob vsem tem ne bomo izčrpani, temveč bomo napolnjeni s povsem novo energijo, začutili jo bomo kot dodatno energijo.

Poskusite, deluje! 🙂

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
100 shares