Popolno resetiranje telesa in uma

Kratka mrzla kopel resetira celo telo in um. Česa boljšega ni. Preizkusila sem vse metode, a ta je tista pika na i. Meditacija, čuječnost, biti tukaj in sedaj so pomembne; brez njih ne bi prišla ven iz oklepa strahu, tesnobe, paničnih – leta nazaj. Vse to sem opisala v svoji knjigi Na tesnobi.

A trenutek v mrzli kopeli je nekaj najboljšega, kar je. Popoln reset. Vsa toksika iz zunanjega sveta, ki se nabere v nas, izgine. Vsi vozlički, stres, skrbi, vse. Vse strupenosti, ki smo si jih nehote pridelali v odnosih. Ko stopiš ven, si čist, začenjaš na novo. Si na drugi frekvenci. Popolnoma miren, spokojen. Takšne radosti v odrasli dobi ni, kot je ta. Zame.

V kombinaciji z dihanjem. Jaz delam takole: Dihanje s prepono, 40 vdihov in izdihov, med njimi ni postanka. Na koncu izdiha še zadržanje globokega diha za 15 sekund. Ponovimo vajo najmanj trikrat. Pomirja. Odpravlja stres, spreminja kemijo v telesu. Krepi voljo, poveča energijo, predvsem pa nas pomiri in spet uravnovesi. Vrhunsko. Navdihnila me je metoda Wima Hofa. Vendar pazljivo, preden začnete, si preberite več o tej metodi. Ravnokar berem njegovo knjigo, Metoda Wima Hofa, ki je izšla pred dobrim tednom ali dvema. Kmalu sledi recenzija.

Mene je v kopel v mrzli naravni/živi vodi prepričal ‘moj’ moški iz Švice, ki sem ga leto dni le opazovala, ga spremljala ob njegovem plavanju v mrzlih vodah ter ga snemala. In zdaj … sem v vodi še sama. Hvala, Manuel.

❤

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
151 shares