Pristna bližina podaljšuje in osmišlja življenje

Hej, človek! Zbudi se! Rada bi te gledala v oči. Se zlila s teboj. In rada bi, da se ti zliješ v meni. Če me ni, ko sem s teboj, in če te ni, ko si z menoj, v čem je potemtakem smisel?

Citat Iz knjige Na boljše

Kako vrednotimo svoje življenje? Katera je točka, ko rečemo: tako življenje pa je resnično vredno življenja samega! Ne vem, kako ga vrednotite vi, vendar zase vem, da je kakovost mojega življenja odvisna od kakovosti odnosov, od odnosa s seboj in z drugimi.

Kajti – kaj imam, če imam vse, nimam pa z nikomer bližnjega, iskrenega, pristnega in poglobljenega odnosa?

V času, ki ga živimo prav sedaj, se odnosi na lestvici smisla življenja pomikajo navzgor. Vsak dan so višje. Če smo si pred tem lahko zatiskali oči in se prenarejali, da nam ni mar za odnose, je danes to, seveda za vsakega človeka, ki sam sebi ne laže več, da smo povezani s pomembnimi drugimi ključna stvar za naše preživetje. Kaj je torej pomembno?

Ne vem, kaj je za vas, a ponudila bom nekaj svojih idej.

Pomembno mi je, da sem pristna. Da lahko povem, kar čutim in mislim. Da zaradi tega nisem obsojana in prekleta od drugih, ki se z menoj ne strinjajo. Ob sebi želim ljudi, ki me sprejemajo, jaz pa si želim sprejemati pristne ljudi, ki živijo po svoji resnici. Kajti maske na obrazih drugih in na mojem nas vse skupaj le odpravljajo vse dlje od naše biti, moje, tvoje, njegove, njene, in nas delajo vsak dan bolj nesrečne. Z maskami privlačimo tisto, kar ni za nas. Zato je tako pomembno, da sem lahko to, kar sem, pred seboj, drugimi in svetom. Vse ostalo je izguba časa. Življenje je prekratko. Ni dolgo. Če torej nismo odkriti in se prenarejamo, da smo nekdo drug prav zato, da bi bili sprejeti (kakšna nelogičnost), potem bomo k sebi pritegnili ljudi, ki niso za nas, mi pa ne za njih. Torej je edino, kar se resnično izplača za dobre in kakovostne odnose, da smo mi res mi. Res je, da človek ne pozna svoje lastne biti. Najtežje je ugotoviti, kdo sploh si, kje si, kam greš. Večino časa ne vemo. Pa vendar lahko s čuječnostjo in pozornostjo vsak dan prihajamo bliže svoji biti. In ne pozabimo; ljudje se spreminjamo. Vidim po sebi. Jaz se spreminjam. Tako ocenjujem, da je za občutek izpolnitve izjemno pomembno to, kako prstne, resnične, globoke odnose imamo z drugimi. V njih se prepoznavamo, se učimo o sebi, lahko rastemo, se izboljšujemo. Prihajamo do novih stvari, podvigov, idej v življenju. Ustvarjamo nove okoliščine, novo življenje! In to je smisel bivanja, mar ni? Pristni odnosi nam podarjajo srečne trenutke, trenutke veselja, radosti, smeha, sprostitve in tudi vse obratno. Prinašajo nam občutek, da je življenje vredno živeti!

Delujmo iz srca in ljubezni, zase in za druge!

Zato ne izgubljajmo časa z egom, sramom, strahom pri odnosih. Povejmo, kaj si želimo. Stegnimo roko. Povežimo se. Ne igrajmo sila butastih igric v smislu ‘playing hard to get’, kajti – kdo želi ljudi, ki jih pridobimo v igranju, da nismo dosegljivi zanje? Si želite takega odnosa? Jaz si ga ne. Pa vendar opažam, da je prav te igre – ‘playing hard to get’ med nami preveč. Nekateri resnično storijo korak šele takrat, ko uvidijo, da je nekdo za njih nedosegljiv. Ko pa je dosegljiv, jim je dolgočasen. Si želite tak odnos? Em, ne, hvala.

Pokažimo, da nam je mar za nekoga. V odnos, kakršen koli že, vstopimo na polno. S ponosom, pogumom, z željo, namero, ki jo izrazimo jasno. Brez strahu in sramu ter obotavljanja. Če koga s tem prestrašite, potem pač v tem hipu nista za skupaj. Nič hudega. Delajmo na komunikaciji, pilimo jo. Na prijaznosti. Na tem, da dajemo tisto, kar si želimo, da bi nam dajali drugi v odnosih.

To je življenje!

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.

Kaj delam za vas tukaj.

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
128 shares