Kaj lahko naredim takoj, da se bom počutil bolje v tem času

Marsikomu med nami je težko. Nekaterim je zelo težko, spet drugim se zdi, da ne zmorejo več. Enim je vseeno. Drugi se prenarejajo, da je vse enako kot prej, bežijo v delo, hobije, v drug svet. Ljudje različno reagiramo na okoliščine, ki so nove, šokantne, krizne. In danes ne bi razpravljala o tem. Bi pa vas morda vzpodbudila in pisala o tem, da je najpomembnejše to, in na kar mnogi pozabljamo, da poskrbimo zase, za svoje dobro mentalno, čustveno, fizično in duhovno počutje. Zato sem strnila nekaj idej, natančno tako kot včasih potrebujemo. Jasno, kratko in po točkah.

 1. Ko se zbudiš, se spomni na vse, za kar si lahko hvaležen. Začni z naštevanjem na glas. V hipu boš zvišal svojo frekvenco.
 2. Ne glej novic, ne spremljaj informativnih programov. Vse, kar je resnično nujno, boš že izvedel.
 3. Telovadi, najbolje takoj zjutraj. 45 minut. Zagoravljam ti veliko boljše počutje, hormoni sreče se ti bodo namnožili in to boš čutili.
 4. Trikrat na teden pojdi na okoliški hrib, v naravo. Narava pomirja, tam se lahko zopet začutiš. Predlagam tudi hojo z bosimi nogami, 15 minut.
 5. Pojdi na sprehod vsak dan. Priporočam 7 do 14 km, če je mogoče. Ja, prav ste prebrali. Hoja zdravi, pri hoji uporabljamo vse telo in je izjemno učinkovita za hujšanje.
 6. Jej nepredelano, čim bolj svežo hrano.
 7. Glej, beri in poslušaj vsebine, ki te navdihujejo. Ti koristijo. Komedije. Pozitivne novice. Dobre knjige. Nekaj, za kar se lahko oprimeš in gradiš. Nekaj, kar daje smisel. Poslušaj glasbo z visoko vibracijo, na youtube lako najdeš glasbo za zdravljenje, za dvih vibracije, in še več.
 8. Ne dovoli si, da te ustrahujejo in da te povsem obvlada strah. Dokazano je, da v strahu in stresu sprejemamo manj inteligentne rešitve. In ne le to. Strah povzroča dolgoročen stres, še posebej zdaj, to stanje ti šibi imunski sistem in si veliko bolj dovzeten za bolezni. Zato preusmeri misli, kar ne pomeni, da bežiž od tega, kar se dogaja, temveč le skrbiš zase.
 9. Ne pozabi – to, kar misliš, to si.
 10. Druži se, pogovarjaj se z ljudmi, s katerimi se navdihuješ, si dajete moč, se medsebojno podpirate in pomagate. Izogibaj se debatam o strahu, o tem, kar se dogaja, obrni se k pozitivnim dogodkom, k stvarem, ki gradijo. Naredi načrt za skupni projekt. Stegni roko, da ne boš osamljen. Osamljenost je ena izmed težjih bolezni. Pokliči koga, nasmej se neznancu na ulici, še posebej, če je videti prestrašen.
 11. Objemaj se, dotikaj se, poljubljaj se. Objemaj se, dotikaj se, poljubljaj se. Objemaj se, božaj se. Z drugim, če je mogoče. Če si samski, poišči nekoga, s katerim to lahko počneš.
 12. Smej se, veliko se smej.
 13. Bodi radosten. Če si pozabil, kako to sploh gre, se spomni na to, kakšni so otroci. Zmožni so gledati eno bilko na travniku ter se ji čuditi in smejati. Uživati. Uči se tega.
 14. Bodi tu, v tem trenutku. Ne dovoli si valjati v postaranih negativnih zgodbah, kajti s tem kreiraš frekvenco telesa, ki se bo aravnala na takšne dogodke. Možgani ne ločijo med spominom in med tem, kar se dejansko dogaja. Zato razmišljanje o nečem, kar menimo, da je bilo slabo, le prinaša še več tega.
 15. Spremeni eno navado na dan. Vsak dan stori nekaj drugače. Ves dan se bo dogajal v tem svežem vetru.

Ne pozabi. Tukaj si zato, da presegaš samega sebe. Da te ni strah, temveč da živiš in dihaš s polnimi pljuči. Zdravje je tvoja pravica. Gibanje, hoja v naravo, dihanje, druženje in povezovanje z drugimi, zdrava prehrana. To so stvari, ki krepijo imunski sistem. Spregovori, četudi se tvoj glas trese. Vreden si, pomemben si. Imaš pravico, da si svoboden in da življenje na polno živiš. Z vso ljubeznijo do sebe in drugih. Dihaj! To življenje je edino, ki ga imaš, ne čakaj na nek trenutek, ker ta trenutek je – ZDAJ. Tvegaj. Uporabi pravilo 5 sekund in mi sporoči, kako je šlo.

Ob vsem tem nadaljuj s svojim delom. Ne ustavljaj se. Deluj. Poišči strast in smisel v sebi. To te bo gnalo naprej. Samo nadaljuj. Skupaj imamo moč. Skupaj bomo uspeli.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

Kaj delam za vas tukaj.

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
186 shares