Kje naj ga/jo najdem? Saj jih ni!

Znano?

Ni res, da ni človeka, s katerim bi se ujeli in bi lahko imeli kakovosten odnos. Veliko ljudi je obupalo, tudi sama sem vmes obupala. Človek, s katerim imate lahko dober odnos, obstaja. V bistvu je več kot samo en. V bistvu je to lahko vsak, ki želi delat na sebi in na odnosu, ima enake vrednote in je v odnos pripravljen vlagat energijo, čas, trud. Ste si zapomnili? Več jih je. Tukaj. Na tem svetu. Prav za tebe, ja, ki zdajle tole bereš.

“Nima smisla, ne iščem več.”

Hm.

“Ej, ne da se mi, briga me. Ne bom se več trošil za ženske, za katere se potem vedno izkaže, da so me le izkoristile. Mojo predanost in vse, kar sem jim nudil.”

“Moje srce je zlomljeno, zadnja mi ga je izpulila in poteptala.”

“Zadnji je bil narcis, manipulator, psihopat. Dovolj mi je. Ne grem se več.”

“Zlomil mi je srce. Ljubila sem ga, on me je varal. Dovolj imam. Moški so prasci.”

In tako naprej. Najbrž se prepoznate v delčkih prejšnjih stavkov. Če se ne, toliko bolje.

Naj preteklost dela zate in ne proti tebi

A ne smemo si dovoliti, da bi nas pretekle izkušnje določale v smislu, da bi nam uničevale sedanjost, ta trenutek. Ne smemo. Vzemimo preteklost kot lekcijo, kot nekaj, kar smo dali skozi, a to še ne pomeni da smo preteklost mi. Če tako mislimo o sebi, potem se imamo za luzerje. Mi nismo luzerji, če do sedaj nismo imeli sreče in dovolj veščin, da bi zgradili dober partnerski odnos.

Zaslužimo si zdravje, dobro življenje, katerega nujni sestavni del so prav dobri odnosi z drugimi. Ljudje nismo ustvarjeni, da bi bili sami. Ljudje smo ustvarjeni za življenje z drugimi. V dvoje. Res je, da je imperativ tega časa, ki je potrošniško in kapitalistično naravnan, da je v družbi čim več osamljenih in samskih ter nesrečnih posameznikov, ker taki trošijo. Ekonomski sistem pa je osnovan na potrošnji. Kam pa bi prišli, če bi vsi imeli dobre odnose, bi bili izpolnjeni? Razumete?

Tvegaj. Naredi ta korak. Ne bodi mrtev v živem telesu.

Vendar je na nas, kako si bomo zgradili življenje. Res je, ni nujno, da nam uspe, ker je dober odnos odvisen tudi od sreče in okoliščin ter stvari, na katere ne moremo vplivat, vendar je pomembno, da poskusimo. Da se ne vdamo. Da storimo ta korak. Kdor ne stori koraka, obtiči, se ne razvija, je mrtev v živem telesu. Ne dovolimo si tega. Naredimo vse, da si življenje naredimo takšno kot si ga želimo. Če nam ne uspe, bomo vsaj vedeli, da smo dali vse od sebe in bo že to uspeh, če pa nam uspe, pa toliko bolje …

Dobri odnosi so zdravje. Zdravje je povezovanje. Eden brez drugega ne zmoremo.

Zato storimo vse, da si naredimo dober krog. Socialno omrežje, kjer se povezujemo srčno, iz ljubezni, ne ega, kjer se družijo naše duše. Z ljudmi, ob katerih ne bomo čutili praznine, ker jo bomo skupaj osvetlili. Z ljudmi, s katerimi bomo gradili, se smejali in se križali nad neumnostmi, ki si jih počnemo. To je življenje, to je zdravje!

Srečaj me.

In točno zato, ker kljub vsemu, kar me je zlomilo, razočaralo, ranilo, skoraj ubilo, ja, nekdo mi je zlomil srce … še vedno verjamem v to čisto ljubezen med nama. V povezovanje. V skupno rast, kjer se razvijeva skupaj in rasteva tudi vsak zase. In zato organiziram dogodke Srečaj me za samske moške in ženske vseh starosti. Ki vedo, da so odnosi najpomembnejši in kompleksni. Ki vedo, da je za odnose treba tudi delat, nemalokrat garat, enako kot za mišice telesa. Dogodki za vse, ki delajo na sebi in si želijo živeti dobro ter postajat vsak dan boljša različica sebe. Naj z veseljem zapišem, da se na teh dogodkih ljudje najdejo, imam že kar nekaj parov! Juhuhu.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  

SREČAJ ME, VEČ TUKAJ.

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

Kaj delam za vas tukaj.

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
144 shares