Ko ima srce preveč ran, odpove. Zato ga čuvajmo.

Je vaše srce lahkotno? Je težko? Nosite težko energijo ali ste radostni in lahkotni?

Ranjeno srce

Naša srca so polna ran, dobesedno in metaforično. Ko ima srce preveč ran, odpove. Tako pravijo tudi nekateri srčni kirurgi … neljubeče okolje v otroštvu. Ne varno. Veliko ljudi pozna to. In tu so nastale prve rane. Ker nam je ta način ljubezni domač, prav takšno ljubezen, ki odzvanja natančno tako med dvema, iščemo vse življenje, vse dokler tega ne ozavestimo … in do takrat srcu prinašamo nove in nove rane. Četudi ozavestimo, nemalokrat počnemo isto … ponavljamo ljubezen, ki smo jo spoznali v otroštvu … in spet – nove rane na našem srcu …

Srce je center

Srce ima močnejše elektromagnetno moč kot možgani. Praktično je po tem srce center človeka, ne možgani. In vse bolečine, vse prizadetosti, čustvene nevarnosti, travme, strahovi se zapišejo v srce … Zato ga je potrebno varovati. Komu se dajemo. S kom se družimo, kaj delamo svojemu srcu. Srce, ki ima preveč ran in je pretežko, odpove. Dobesedno in metaforično. Premalo se zavedamo tega. Zato je še kako pomembno, da poskrbimo za lahkotnost. Da se osvobodimo zamer, občutkov krivde, žalosti iz preteklosti, jeze … ker vse to obremenjuje le naše srce. In sami mu delamo slabo. Čuvajmo svoja srca. Zahvalimo se jim, da bijejo. Tudi danes. Pazimo nase in na druge. Saj drugo brez prvega ne gre.

Radost

Najdimo jo. Poiščimo veselega sebe. Če v otroštvu nismo bili radostni in lahkotni, ker smo bili v strahu, kaj se nam bo zgodilo z ljudmi, ob katerih bi se morali počutiti varne in ljubljene, si to ustvarimo sami. Pomembno je. To je del samozdravljenja. Travm. Bolečine. Nezadovoljenih čustvenih potreb in ran. Izpustimo to bolečino. Predajmo se radosti, ta je. V nas. Smeh. Veselje. Lahkotnost. Humor. Otroška vznesenost. To vse smo mi. Naredimo vse, da začutimo to in smo v tem vsak dan bolj. Naj bo to naša zaveza.

Mir & Ljubezen & Zdravje

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

Kaj delam za vas tukaj.

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
91 shares