Vsi smo zasvojeni s sistemom in zato nesrečni ter zagrenjeni

In se tega niti malo ne zavedamo. Še huje, mi sploh ne govorimo o zasvojenosti s sistemom.

Kaj to pomeni?

To pomeni, da prevzemamo ideje, misli, prepričanja, programe, ki sploh niso naši, kajti mi smo del neskončne zavesti. Janez, Mitja, Damjana, Mojca so le izkustvo, to nismo mi. Ko se moški in ženska prebudita, takrat lažni jaz odpade. Odpadejo ideje, kakšna moram biti kot ženska; te vedno narekuje kultura stopljena s sistemom. Odpadejo ideje o tem, kakšen mora biti moški.

Odrešenje

Do samega sebe zmeraj pridemo z odrešenjem. Odrešenje je pot ven iz sistema, je osvoboditev v psihološkem in čustvenem smislu. Inicijacijski obredi, ki jih je zahod večinoma opustil, so bili možnost za pot v duhovni razvoj moškega; tega je danes moški oropan, zatorej bolj izgubljen kot prej. Vendar si lahko pomaga, najprej z zavedanjem, kje je in potem lahko s korakanjem naprej pride do odrešitve. Gre za odrešitev od sveta, ki je poln lažnih obljub, ki so vtkane v sistem.

Razsvetljenje

Pot do razsvetljenja je tista, po katerem hrepeni naša duhovnost. Ne gre za učenje in razmišljanje ter vedenje. Je ravno nasprotno. Gre za nevedenje, odučenje, bolj za vdajo kot pa za razumsko spoznanje ter bolj za zaupanje kot pa za reševanje problemov, za sočutje, prijaznost, razumevanje in prijaznost, dobrohotnost, milost, velikodušnost. Pri tem pa je nujna naša odprtost. Če te ni, je vse nemogoče.

Infantilna grandioznost

Je značilnost družbe izobilja, v kateri smo. Dokler je človek poln lažnega jaza, ne bo prišel do ničesar, kar je v resnici vredno. Vse bolj bo prazen, ne bo čutil smisla, vse bolj bo zagrenjen, navzven pa bo to kazal z denarjem, spletkami, igricami (ego) in umikom. Nedosegljivostjo. Neprisotnostjo. To ste pri kom zagotovo že začutili.

Čas je, da prenehamo z delovanjem iz leve možganske polovice, s tekmovanjem, zmagovanjem, kopičenjem, nadzorovanjem ter ustvarjanjem moči nad drugimi ter njihovo zmanjševanje pomembnosti, da bi tako za pet minut dvignili sebe, ker se v resnici ne prenesemo. Čas je, da začnemo delovat iz srca, s polno vero, ne uporom in s srcem.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš. Pobrskaj malo nazaj na youtube kanalu. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
53 shares