Moški: Kdaj se vam ženska lahko preda

Ženske imajo rade resne in odgovorne moške. Moške, ki se želijo odkrito pogovarjati. Moške, ki si želijo poglobljen odnos, v katerem je spoštovanje, skrb za drugega, pozornost, razumevanje, sočutje. Bližina. Občutek, da sva tim, vendar dve samostojni osebi.

Ženska želi pripadati moškemu. Vendar mu mora pred tem zaupati. Seveda mora na zaupanju delati sama, a tudi od moškega in njegovega obnašanja je odvisno, ali ga bo ženska ocenila za zaupanja vrednega in ‘varnega’. Moški, ki ženski daje občutek, da je stabilen. Da je osredotočen, v ravnovesju, da ve, kaj želi. Samozavesten moški. Ne nadut, nečimrn in vzvišen. Ženske ne marajo, da si jih moški podrejajo ali pa z njimi ravnajo kot da so otroci. Zrela ženska tega ne želi.

Je velika razlika med tem, kaj pomeni pripadati, biti predana moškemu ali pa biti podrejena. Zdi se, da si moški večkrat želijo podrediti ženske, ker si želijo začutiti moč, da imajo situacijo pod nadzorom in tako peljejo stvari v napačno smer. Moški velikokrat kompenzira, ker se boji zrele ženske, čeprav si jo želi. Zato si prav to zrelo in ‘močno’ žensko želi na hecen način podrediti. Vsaj tako čuti ona. Če moški želi, da mu bo ženska pripadala, da bo ‘vdana’, kar si ženska v svojem naravnem bitju želi, bo to dobil le na ta način:

  • S tem da jo sliši in posluša ter upošteva,
  • Spoštuje, ceni, je ponosen nanjo,
  • Ji daje pozornost,
  • Jo jemlje resno,
  • Z njo gradi,
  • Je z njo enakovreden,
  • Ji je predan tudi sam,
  • Skrbi zanjo,
  • je odgovoren,
  • stabilen,
  • ima resne namere,
  • je konsistenten/dosleden v svojem obnašanju …

To v praksi pomeni, da ne obvelja vedno njegova (to moški velikokrat zamenjujejo in na silo želijo, da bi jim ženska sledila), temveč da jo upošteva. Jemlje jo resno pri njenih željah. Veliko moških želi na silo želi doseči, da je ženska ‘njihova’, k čemur ona tako ali tako naravno teži, vendar moškemu na ta način ne bo uspelo. Nemalo moških celo meni, če bodo ženski dali vse našteto, da bodo obveljali kot slabiči. Kako daleč od resnice! Slabič je tisti, ki želi nadvlado nad žensko, ker s tem dokazuje, da se kot moški ni uresničil, ni zadovoljen s seboj in si ne zaupa ter ni samozavesten. Uresničen, postavljen in samozavsten moški svojo žensko ceni, spoštuje, sliši, vidi, zanj je vredna toliko, da si ob njej ne bo privoščil potez ali obnašanja, ki bi pripomogla k nasprotnemu. Samozavesten in postavljen moški zadovoljno žensko ob sebi doživlja kot svoj uspeh v smislu, da je uspešen kot moški. Na žalost to razumejo le redki moški. Zato, ker jih ni nihče naučil, niso imeli vzora doma ali pa imajo še preveč nepredalih čustvenih ran, ki jih še zmeraj vodijo v odraslem življenju. Na srečo se vse to da priučiti. Seveda z voljo, delom in energijo.

Sprostite se. Z ljubeznijo do sebe se da priučiti vse.

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
29 shares