Če v odnosu nimamo zagotovljenega tega osnovnega pogoja, je treba spakirati kovčke

Partnerski odnosi ali razmerja so na veliki preizkušnji že nekaj časa. Sedaj se v to ne bomo poglabljali, dejstvo pa je, da v vsem pozabljamo na osnove, ki morajo biti zagotovljene v vsakem odnosu, ne le v partnerskem, čeravno v tem najbolj.

Pristnost in komunikacija

Sem v odnosu lahko jaz ali sem nesprejet? Ali slišim drugega? On/ona sliši mene? Veliko odnosov, posebej partnerskih, ne prenese odkritosti.

Kaj?

Ja. Veliko ljudi vodi odnose, v katerih sami niso odkriti. Ali pa ni odkrit njihov partner. Imajo skrivnosti drug pred drugim, veliko laži, mask in prenarejanja. Tak odnos ni kakovosten in vztrajanje v takšnem odnosu je le izguba dragocenega časa in energije. Nalagajo se zamere, oba partnerja čutita, da sta v odnosu, ki ni vreden zaupanja, pa vseeno vztrajata.

Komunikacija med nama in sposobnost pogovarjanja

Če ste v odnosu z nekom, ki odklanja vsakršno komunikacijo, ko se par sooči s težavami, je ta odnos obsojen na propad, vztrajanje je v njem pa privede le so še večjih težav in načne mentalno zdravje tistega, ki se želi pogovarjati in imeti odkrito komunikacijo, saj je ta osnova za razvoj odnosa in za zdrav odnos. Če ste v odnosu z nekom, ki vedno izgine, je nedosegljiv, ko nastopijo težave, ki jih je treba nujno razrešiti, tega človeka ne rešujte. odrasel človek je, sam mora prevzeti odgovornost za svoj del v odnosu tako kot vi. Če sami odklanjate komunikacijo in bežite pred razreševanjem konfliktov, ti so osnova vsakega odnosa in morajo biti, potem se poglobite vase in skušajte čim prej ugotoviti, česa se bojite. Po navadi ta strah izhaja iz otroštva, natančneje iz travme.

Osnova vsakega odnosa je komunikacija. Biti odkrit in sprejet ter sprejemanje drugega. Če tega ni, je škoda časa, energije, kajti življenje je prelepo, da bi ga izgubljali, in s tem morda še svoje zdravje, za ljudi, ki se ne želijo soočiti s samim seboj in z odnosom, ki ga imajo.

Damjana Bakarič

Delavnica o odnosih tukaj.

Kaj delam za vas tukaj.

Video treningi za boljše življenje so tukaj. Več kot 500 videov na enem mestu.

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
74 shares