Kako učinkovito do katerega koli cilja?

Bistvo je strategija. Pot, načrt.

Določimo si cilj, vendar …

Najbolj pomembno je, da si zastavimo cilj, ki je uresničljiv. Cilj naj ima tudi rok, kajti če ga nima, obvisi v zraku in naša podzavest ga ne bo jemala resno.

Poleg roka cilja je nujno, da je cilj za nas uresničljiv. Na primer, človek, ki ne telovadi, nikdar prej v svoje življenju ni posvečal časa gibanju, je pa mentalno in čustveno zaradi ne gibanja izžet, ne bo iz prve zmogel v telovadnico trikrat na teden po 45 minut. Da, na vrhuncu svoje motivacije mu bo morda uspelo, vendar vemo, da motivacija redno pade in takrat bo ta cilj bistveno težje izvedljiv, najverjetneje ne bo uspel, zato se bo človek počutil poraženega. Tako je bistveno bolj modro cilj razdeliti na mini cilje, postopoma, ali pa si v tem primeru dati nalogo, da bo tak človek telovadil doma po 10 minut vsak tretji dan. V tem primeru, ker je cilj bistveno manjši kot prejšnji, bo ta cilj z lahkoto dosegel, in bo zaradi tega nase zelo ponosen ter navdihnjen. Tako bo naredil bistveno več od zastavljenega cilja.

Navada, ki ustvarja boljše življenje in popolno spremembo

V 21 dneh bo to postalo navada. In človek, ki nikoli prej ni telovadil, bo sedaj telovadil vsak dan po 20 minut. In to je naravnost čudovito! Človek bo s seboj zadovoljen, postavil si bo višji cilj, k temu dodajal na primer še dihalne vaje, spremembo prehrane, ker bo tako zadovoljen s svojimi dosežki ciljev, da bo postopoma in počasi spremenil svoje življenje. 🙂 In to je to! To je strategija za doseganje ciljev, ki spreminja življenje.

Damjana Bakarič

Kaj delam za vas tukaj.

Video treningi za boljše življenje so tukaj. Več kot 500 videov na enem mestu.

Spletna delavnica za spremembo življenja tukaj.

Pogovori 1 na 1, piši na: info@damjanabakaric.com

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
65 shares