Afirmacije spreminjajo življenje na boljše

Afirmacije so stavki, ki si jih izrekamo na glas. Z njimi dejansko popravljamo/izboljšujemo misli, ideje, prepričanja in vzorce, ki za nas niso dobri. Ali jih celo povsem odpravimo ter zamenjamo z novimi idejami, mislimi, ki potem z delom lahko prerastejo v nova prepričanja in vzorce razmišljanja ter delovanja. Nam pa spremenijo življenje na bolje.

Zakaj bi sebe opredeljevali z negativnimi mislimi in idejami, ki smo jih tako ali tako ‘pobrali’ od drugih in to v zelo zgodnjih letih našega življenja. Dokazano je (Eric Berne), da si scenarij svojega življenja nezavedno izberemo najkasneje do 7. leta starosti. Prekinemo ga lahko ob dogodkih, ki jih doživimo kot nek vrsto travme. Na primer: neuslišana ljubezen, izguba službe, človeka, odnosa. Selitev. In podobno – kaj je za nekoga travma, je različno.

Negativne misli in ideje nadomestimo s stavki, ki jih ponavljamo vsak dan. Vzemimo si pol ure časa zjutraj in delajmo vaje – izrekanje afirmacij, pred ogledalom. Zakaj pred ogledalom? Saj to je smešno. Si najbrž mislite. Pa ni. Izjemno pomembno je, da si gledamo v oči. Za ženske: poskusite to delati brez ličil, še zjutraj – to je odlična vaja za sprejemanje sebe.

Navajeni smo sami sebi govoriti stavke, ideje, misli, ki niso naše, in nam celo škodujejo. Vajeni smo, da sami sebi neprenehoma izrekamo omejitve. Zakaj smo tako navajeni na tak način življenja? Spremenimo ta način. Namesto omejitev si ponujajmo priložnosti – s svojimi mislimi, idejami, načinom razmišljanja in vzorci.

Afirmacije za boljše dneve in življenje

Vreden sem. V mojem življenju je vse dobro.

Sem samozavesten, sposoben in zmorem več kot si mislim.

Vse, česar se lotim, mi uspe.

Vsepovsod je polno priložnosti.

Osvobajam se vseh preteklih negativnih vzorcev, misli in prepričanj, ki mi preprečujejo, da bi mi šlo dobro.

Opuščam vso napetost, ves strah in vse občutke krivde.

Odpustim sebi. Odpustim drugim.

Imam pravico, da živim življenje brez stresa. V mojem življenju ni prostora za strah in stres.

Vsaki situaciji, ki mi pride nasproti, sem kos. Zadeve rešujem mirno.

Ko opustim vso napetost in strah, življenje postane lahkotno. Zanimivo. Čudovito. Skozi življenje stopam lahkotno.

Imam odnose, v katerih prevladujejo medsebojno spoštovanje, skrb, iskrenost.

Osvobajam se potrebe po odnosih, ki me ne podpirajo in navdihujejo.

Sem odprt za vse obilje, ki mi ga življenje ponuja. Dovzeten sem za vse dobre stvari.

Življenje in Sila, ki me je ustvarila, poskrbita za vse moje potrebe. Zaupam življenju in Sili. Vse je dobro. Lahko sem miren.

V meni je vrelec ljubezni brez dna.

Kamorkoli grem, me imajo ljudje radi. Vsepovsod je ljubezen.

Danes rečem življenju DA.

Hvaležen sem za vse, kar mi življenje ponuja. Tukaj predlagam, da vsak dan naštejemo pet stvari, za kaj smo hvaležni.

V mojem življenju in v odnosih sta radost in veselje. Vsak dan se veselim življenja in odnosov, ki me podpirajo in negujejo.

Lahko sem vse, kar si želim biti in zmorem vse, kar želim narediti.

Dajem in življenje mi ljubeče vrača.

Pomembno je, da so afirmacije takšne, da jim lahko verjamete. Da so za vas resnične. Pomembno je, da se gledate v oči, ko jih izrekate. Počnite jih en teden, pol ure vsak dan, najbolje zjutraj. Sporočite mi, kako se počutite po tedni dni. Zagotavljam vam, da se vam bo spremenil pogled na življenje. Na boljše. Počutili ste boste bistveno boljše in postali boste uspešnejši ter radostni, zadovoljni, v sebi. Srečno! Ne pozabite, trening in vaja delata mojstra.

Afirmacije so povzete po Louise L. Hay.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Inidividualni pogovori, piši na: info@berem.si

Tags: carosuel

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
11 shares