Lakota, Mirjana Bobić Mojsilović

“Denar je pripomogel, da se nisem ničesar več bal. Doprinesel je k mojemu pogumu. Še posebej tam, kjer sem bil v premoči.”

Zgodba o mladeniču, moškem, ki odrašča v revščini. Ta ga bremeni. Toliko se je sramuje, da je za to pripravljen za seboj pustiti vse ljudi, ki so ga kdaj koli imeli resnično radi. Tudi lastno mater.

Kmalu mu uspe. Se preriniti do svetovnih korit, visoke družbe, kjer je glavna misel strah pred tem, da boš ostal brez denarja. Več ga imaš, bolj te je strah. Milijon. Potem milijoni. Hiše. Povsod po Evropi. Posestva. Podjetja. Neizprosen boj in tesnoba, predvsem zaradi vzdrževanja nekega imidža pred nepomembnimi drugimi.

Hladnost. Ženske. Strahovi. Ego. Nečimrnost. Rezi. V srca in duše. Njemu je vseeno. Dokler ima denar. Življenje mu odteka skozi prste, postaja vse praznejše. Nekje zadaj to čuti, a ga ne zanima. Lakota je močnejša. Pohlep je naboljša kurba.

Je, a ne sme občutiti lakote. Hrana je le prestiž. Vrhunec zdolgočasenosti. Sklepanje poslov in stroga prijateljstva, ki trajajo, dokler posel ni opravljen. Prazne rjuhe. Mrzla telesa. Mrtva telesa, ki se premikajo. Vsi, ki imajo dušo, na koncu izginejo.

A naš junak ima srečo. Tik pred svojim notranjim zlomom in dokončnim opustošenjem, dojame. Dojame svojo zablodo in se je loti reševati. Pa jo bo rešil?

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
41 shares