Lakota, Mirjana Bobić Mojsilović

“Denar je pripomogel, da se nisem ničesar več bal. Doprinesel je k mojemu pogumu. Še posebej tam, kjer sem bil v premoči.”

Zgodba o mladeniču, moškem, ki odrašča v revščini. Ta ga bremeni. Toliko se je sramuje, da je za to pripravljen za seboj pustiti vse ljudi, ki so ga kdaj koli imeli resnično radi. Tudi lastno mater.

Kmalu mu uspe. Se preriniti do svetovnih korit, visoke družbe, kjer je glavna misel strah pred tem, da boš ostal brez denarja. Več ga imaš, bolj te je strah. Milijon. Potem milijoni. Hiše. Povsod po Evropi. Posestva. Podjetja. Neizprosen boj in tesnoba, predvsem zaradi vzdrževanja nekega imidža pred nepomembnimi drugimi.

Hladnost. Ženske. Strahovi. Ego. Nečimrnost. Rezi. V srca in duše. Njemu je vseeno. Dokler ima denar. Življenje mu odteka skozi prste, postaja vse praznejše. Nekje zadaj to čuti, a ga ne zanima. Lakota je močnejša. Pohlep je naboljša kurba.

Je, a ne sme občutiti lakote. Hrana je le prestiž. Vrhunec zdolgočasenosti. Sklepanje poslov in stroga prijateljstva, ki trajajo, dokler posel ni opravljen. Prazne rjuhe. Mrzla telesa. Mrtva telesa, ki se premikajo. Vsi, ki imajo dušo, na koncu izginejo.

A naš junak ima srečo. Tik pred svojim notranjim zlomom in dokončnim opustošenjem, dojame. Dojame svojo zablodo in se je loti reševati. Pa jo bo rešil?

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
41 shares