Mr GWYN, Alessandro Baricco

Izjemni pisatelj, Jasper Gwyn, ki to noče več biti. Za druge. V javnosti.

Kaj se zgodi? Pisatelj Jasper ne želi več pisati, zato si izmisli nov poklic. Najprej dobi sijajno idejo, kaj bi rad počel, malce kasneje pa ga ta ideja pripelje tudi do izvedbe, ko njegov novi poklic končno lahko zaživi.

Fantastično popotovanje moškega, pisatelja. Ki ga vmes nekaj mesecev grabi tesnoba, in potem končno, ker sledi sebi, le najde tisto, kar si želi delati in v čemer zares uživa. On si izmisli nov poklic.

Portretiranje ljudi. Ne s slikanjem. S pisanjem. Kopist.

Izjemno dobro opisano notranje in zunanje potovanje Jasperja, seveda, kako ne, Baricco je mojster, kar vedno znova dokaže v vsakem svojem romanu, no, vsaj v tistih, ki jih imamo prevedene v slovenščino. Sama poznam romana Svila ter Ob zori. 

Baricco je mojster, pri njem človek začuti, da je v dobrem stiku in odnosu s samim seboj, da se je soočil s seboj, da razume svet, da ga zna analizirati, tako mentalno kot čustveno, zato je takšen umetnik pri opisovanju notranjih svetov…bralca pelje po izjemno zanimivih poteh…

Človek ob branju uživa v sleherni vrstici, v sleherni sekundi, na pamet mi ni  padlo, da bi kaj izpustila. Le žal mi je bilo, da je konec.

 

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
25 shares