Izgnanstvo, Ciler Ilhan

Neverjetno čudovite, senzibilne, trpke in globoke zgodbe o izgnanstvu. Iz države. Telesa. Življenja. Smrti. Duše.

Zgodbe, ki jih avtorica zloži v pet delov, nikogar ne bodo pustile ravnodušnega.

Izgnanstvo. Zločin. Maščevanje. Krik. Vrnitev.

“Danes zjutraj sem spoznala, da jok ni rešitev. Zobarju sem zašepetala na uho: Pridi, lepooki moj, bova sama svoja domovina.”

Globoke zgodbe, ki so bolj ali manj zmeraj pretresljive, so napisane z izjemnim občutkom avtorice, pa tudi prevajalke. Zgodbe, ki vsebujejo vrstice, ki jih bralec naravnost mora podčrtati. O njih razmišljati. Zgodbe, ki te presunejo, in bralca nikakor ne pustijo hladnega, čeravno se zdi, da se dogajajo v nekem oddaljenem, prav nič našem svetu. Vendar so tu. So del nas. Te zgodbe so mi.

Zgodbe, ki jih pripovedujejo tudi dojenčki, umrli in psi. Vsi smo pes, dojenček, umrla duša, zločin, zločinec, žrtev in maščevanje ter maščevani.

 

Knjiga opozori na to, da so večinoma sprejete stvari, grozovite. Predvsem pa, da se ne bi smele dogajati. Vendar tega avtorica ne zapiše niti v enem samem stavku.

 

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
0 shares