Zbirka za dobro počutje in mirno življenje

Odlična zbirka petih knjig. Malih učbenikov preživetja. Razumljivo, kratko, jasno, poučno in zanimivo.

Da vse skupaj še bolj pritegnejo, in mene so, čeprav načeloma nekako nisem na prvo žogo oboževalka resnih tem in humornih ilustracij; to pa je tako dobro narejeno, s tolikšnim občutkom, da jih ne moreš odložiti, četudi nimaš časa za branje. In to je to, kar se mene tiče glede knjig. Same ilustracije so izjemno všečne, nežne, subtilne, sočutne in hecne, kar bralca sprošča. Najboljša mogoča kombinacija.

Gre za avtorico Claudio Croos-Muller, dr. med., specialistko za nevrologijo, živčne bolezni in psihoterapijo, ki se je lotila tem:

Dobro spi! Takojšnja pomoč pri težavah s spanjem, nočnih morah in podobnih tegobah.

Za vse tiste, ki imajo težave s spanjem, bodisi kronične, bodisi začasne. V knjigi je nekaj telesnih vaj, ki delujejo takoj in seveda pomagajo k boljšemu in lažjemu spancu.

Z ljubeznijo … Takojšnja pomoč ob žalosti, žalitvah in raznih neprijaznostih

Kadar imamo občutek, da nas nihče ne mara, da so vsi neprijazni do nas, in kadar nam je pri srcu težko. V malem učbeniku bomo našli vaje, ki imajo takojšen in dolgotrajen učinek.

Le pogum! Takojšnja pomoč ob razbijanju srca, strahu, paniki in podobnih stanjih

S telesom lahko vplivamo na svoja čustva; poglejmo, kako. Vaje učinkujejo takoj, so povsod izvedljive in so preproste, pa še zabavne.

Glavo gor! Takojšnja pomoč ob stresu, slabi volji in drugih stiskah

Ko smo v čustvenih stiskah, na razpoloženje pa seveda lahko vplivamo s telesom. Za te vaje nam ni potrebno, da smo športniki, ne rabimo mirnega kotička ne veliko časa, niti podloge za vadbo.

Vso srečo! Takojšnja pomoč ob črnogledosti, negotovosti, smoli in spodrsljajih.

Je kozarec na pol poln ali na pol prazen? Preproste vaje za pregon dvomov vase.

Te knjige so izredno primerne tudi za darilo nekomu, za katerega veste, da bi mu prišle prav. Če vprašate mene, ti učbeniki pridejo prav vsakomur. Da ne govorim o čudovitih ilustracijah, ki nam vse skupaj še bolj približajo. Pomagajo nam ovčke. 🙂

Damjana Bakarič

 

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
70 shares