Ljubezenski roman, Ivana Sajko

Ženska, moški, otrok, tukaj in zdaj.

Ona je igralka, on je pisatelj. Seveda sta prekarca. V romanu se čuti vse večja razdalja, ki nam jo je prinesla tranzicija, ko smo v Sloveniji še verjeli, da bomo druga Švica. Razkorak med oceanom revnih in peščico bogatih. Bralec spremlja zgodbo, ki je del njega, kajti sam to dobro pozna. Ljubezen, družina, med viharji, ki so predvsem preživetvene narave, odnosi, ki so subtilni, a morajo prenesti veter in razburkano morje ne glede na vse.

” … Ljubezen ubije takoj, ko dobri priložnost. In vse to zaradi njega, on jo je ožarčil s svojo negativno energijo, on ji je napolnil glavo s statistikami, malodušnimi napovedmi in paranoičnimi scenariji, on ji je med drugim tudi razložil skrivni pakt med Jezusom in svetovno ureditvijo, v kateri ni več prostora za velike vloge, on je bil ta, ki je malo prej, iz trmoglave potrebe, da ima za vsako ceno prav, brez jakne odšel na zaledenelo parkirišče, da bi z golimi rokavi spravil smeti nazaj v smetnjake. Samo, da bi ji dokazal, da je vedno lahko še slabše.”

Je to sploh mogoče? Ali je vse to naša idealizirana predstava? Kako naj midva ohraniva sebe, se negujeva, hkrati pa se boriva, da preživiva sebe in otroka? Ima takšna ljubezen, ki je neprenehoma v različnih stiskah, sploh možnost?

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
14 shares