Delo s teboj me ubija, Katherine Crowley in Kathi Elster

Izpletite se iz čustvenih pasti na delovnem mestu

Ali pa odidite. Konec koncev imamo vsi pravico, da delamo in živimo v zdravem okolju. Preden pa storimo ta korak, ki se ga navadno zelo bojimo, čeprav nas po njem lahko čaka veliko boljše življenje, poglejmo, če lahko storimo kaj drugega še pred tem velikim korakom.

Knjiga ponuja razumljive in praktične poglede na vse težavne vrste odnosov. Gre za to, da nam ta priročnik ponuja precej idej, kako živeti življenje na delovnem mestu. Knjiga je zelo življenjska, saj nam predstavlja vedenjske lastnosti, ki jih lahko odkrijemo pri težavnih sodelavcih ali pri sebi. Tako pri šefih kot sodelavcih.

Da nam bo bolje, najprej poglejmo vase. Potem lahko spreminjamo svoje odzive in opazujemo, če se bo zgodilo kaj drugače. Začrtajmo svoje meje, s katerimi se zavarujemo na delovnem mestu. Vloga mi pristaja, pa mi v resnici tudi ugaja? Tega ne morem vedeti, dokler ne najdem sebe. Vodenje nadrejenih – ja, tudi mi jih lahko vodimo. Kako ohraniti zdrav razum na delovnem mestu. Vodenje podrejenih ali poslovno starševstvo. Je korporacijska kultura sploh za mene?

Nemalokrat tudi ne gre. In je za mene bolje, da odidem. Boljšemu življenju naproti. In ohranim svoje zdravje, s tem ko tvegam korak v – neznano. In si dam možnost, da živim dobro, predvsem pa v zdravem okolju. To sem si dolžan. Poskrbeti zase.

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
38 shares