Ozdravimo Strah, dr. Lissa Rankin

“Negovanje poguma kot zdravila za telo, um in dušo.”

Izvrstna knjiga za vse, ki vas zanima strah. In danes po mojem ni človeka, ki ga lastni strah ne bi vsaj malo zanimal. Konec koncev je vse naše življenje odvisno od tega, koliko nas je strah, ter kateremu strahu se podrejamo. Prav vsi pa imamo strahove.

Rankinova zelo dobro razvrsti strah. Na tistega, ki je lažen, in na tistega, ki je resničen.

Zadnji je ta, ki v nas povzroča stresne odzive, ki nas varujejo, medtem ko je prvi predvsem tisti, ki v nas povzroča trpljenje in bolezni. Medtem ko je resnični tu takrat, ko smo zares ogroženi in nas opozarja, da naj nekaj storimo – nas spodbudi k dejanjem, ki nam lahko rešijo življenje in nam pomaga zaščititi tudi ljubljene osebe.

Lažni strah pa si samo domišljamo.

To je ta glas, ki nam pravi, da ima naš partner razmerje, čeprav za to v resnici nimamo nikakršnega dokaza. O tem sumimo le zato, ker je oče varal mamo. Ali pa naša domišljija napleta, da nas šef želi odpustiti, a v resnici se čudno obnaša zato, ker nam namerava dati povišico. To je strah, da nas nima nihče rad in da bomo ostali sami, čeprav imamo v življenju nekaj prav dobrih prijateljev.

Vendar je ključno to, da nam lahko  tudi lažni strah pomaga rasti, če smo mu to pripravljeni dopustiti.

In da ne bo obvladoval našega življenja, da ne bomo trpeli in zaradi njega na koncu zboleli, nam knjiga ponuja več načinov za to, da postanemo pogumnejši.

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
2 shares