Ozdravimo Strah, dr. Lissa Rankin

“Negovanje poguma kot zdravila za telo, um in dušo.”

Izvrstna knjiga za vse, ki vas zanima strah. In danes po mojem ni človeka, ki ga lastni strah ne bi vsaj malo zanimal. Konec koncev je vse naše življenje odvisno od tega, koliko nas je strah, ter kateremu strahu se podrejamo. Prav vsi pa imamo strahove.

Rankinova zelo dobro razvrsti strah. Na tistega, ki je lažen, in na tistega, ki je resničen.

Zadnji je ta, ki v nas povzroča stresne odzive, ki nas varujejo, medtem ko je prvi predvsem tisti, ki v nas povzroča trpljenje in bolezni. Medtem ko je resnični tu takrat, ko smo zares ogroženi in nas opozarja, da naj nekaj storimo – nas spodbudi k dejanjem, ki nam lahko rešijo življenje in nam pomaga zaščititi tudi ljubljene osebe.

Lažni strah pa si samo domišljamo.

To je ta glas, ki nam pravi, da ima naš partner razmerje, čeprav za to v resnici nimamo nikakršnega dokaza. O tem sumimo le zato, ker je oče varal mamo. Ali pa naša domišljija napleta, da nas šef želi odpustiti, a v resnici se čudno obnaša zato, ker nam namerava dati povišico. To je strah, da nas nima nihče rad in da bomo ostali sami, čeprav imamo v življenju nekaj prav dobrih prijateljev.

Vendar je ključno to, da nam lahko  tudi lažni strah pomaga rasti, če smo mu to pripravljeni dopustiti.

In da ne bo obvladoval našega življenja, da ne bomo trpeli in zaradi njega na koncu zboleli, nam knjiga ponuja več načinov za to, da postanemo pogumnejši.

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
2 shares