Umetnost odfukavanja, Sarah Knight

Umetnost odfukavanja je namenjena vsem nam, ki preveč delamo, se premalo igramo in nikoli nimamo dovolj časa, da bi ga namenili ljudem in stvarem, ki nas zares osrečujejo.

Skoraj trideset let sem bila stara, ko sem se začela zavedati, da se je mogoče prenehati žreti, vendar pa sem bila stara že skoraj štirideset, ko sem razvozlala, kako je to mogoče doseči v širšem pomenu. Ta knjiga je vrhunec vsega, kar sem se naučila o tem, kako odfukati vse živo, spomenik zadovoljstvu, ki mi ga je to prineslo, in vodnik, ki korak za korakom opisuje, kako se osvobodite okovov in zaživite bolj zdravo, srečnejše, ne da bi vas nenehno kaj žrlo.

Nadvse zanimiva knjiga. Kako odfukati vse nepotrebne skrbi in vse zadeve, ki niso v povezavi z našimi najbližjimi. Avtorica začne s tem, kako potrebno je odfukati vso nepotrebno navlako v stanovanju, vse cunje, ki jih tlačimo v omare, pa jih leta ne nosimo. Vse stvari, ki jih ne potrebujemo. Nekoč sem nekje prebrala izsledke prave raziskave, ki je dokazala, da so otroci, ki imajo posppravljene sobe, uspešnejši od tistih, ki imajo v sobah razsula. Tu sem prebrala stavek: »Življenje se resnično začne šele potem, ko pospravite svoj dom.« Bo držalo. To je izvrsten začetek, kako začeti z odfukavanjem vsega, kar nam ne služi, predvsem pa, kako pospraviti predal neodfukanih skrbi. Tako nas avtorica pelje skozi proces, kako se naučiti odfukat vse, kar nas obremenjuje in nam povzroča stres. Kako se prenehamo razdajati samim napačnim stvarem in ljudem ter situacijam.

Kaj pomeni odfukati stvari? Pomeni, da sebi rečemo da, da poskrbimo zase, da brez občutka krivde rečemo ‘ne’, pomeni, da se znebimo vsakršne zaskrbljenosti, tesnobe, strahu in krivde, povezane s tem, da smo rekli ‘ne’. Odfukati skrbi predvsem pomeni, da se znebimo strahotne in težke umske navlake in si naredimo prostor za stvari, v katerih uživamo.

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
7 shares