Umetnost odfukavanja, Sarah Knight

Umetnost odfukavanja je namenjena vsem nam, ki preveč delamo, se premalo igramo in nikoli nimamo dovolj časa, da bi ga namenili ljudem in stvarem, ki nas zares osrečujejo.

Skoraj trideset let sem bila stara, ko sem se začela zavedati, da se je mogoče prenehati žreti, vendar pa sem bila stara že skoraj štirideset, ko sem razvozlala, kako je to mogoče doseči v širšem pomenu. Ta knjiga je vrhunec vsega, kar sem se naučila o tem, kako odfukati vse živo, spomenik zadovoljstvu, ki mi ga je to prineslo, in vodnik, ki korak za korakom opisuje, kako se osvobodite okovov in zaživite bolj zdravo, srečnejše, ne da bi vas nenehno kaj žrlo.

Nadvse zanimiva knjiga. Kako odfukati vse nepotrebne skrbi in vse zadeve, ki niso v povezavi z našimi najbližjimi. Avtorica začne s tem, kako potrebno je odfukati vso nepotrebno navlako v stanovanju, vse cunje, ki jih tlačimo v omare, pa jih leta ne nosimo. Vse stvari, ki jih ne potrebujemo. Nekoč sem nekje prebrala izsledke prave raziskave, ki je dokazala, da so otroci, ki imajo posppravljene sobe, uspešnejši od tistih, ki imajo v sobah razsula. Tu sem prebrala stavek: »Življenje se resnično začne šele potem, ko pospravite svoj dom.« Bo držalo. To je izvrsten začetek, kako začeti z odfukavanjem vsega, kar nam ne služi, predvsem pa, kako pospraviti predal neodfukanih skrbi. Tako nas avtorica pelje skozi proces, kako se naučiti odfukat vse, kar nas obremenjuje in nam povzroča stres. Kako se prenehamo razdajati samim napačnim stvarem in ljudem ter situacijam.

Kaj pomeni odfukati stvari? Pomeni, da sebi rečemo da, da poskrbimo zase, da brez občutka krivde rečemo ‘ne’, pomeni, da se znebimo vsakršne zaskrbljenosti, tesnobe, strahu in krivde, povezane s tem, da smo rekli ‘ne’. Odfukati skrbi predvsem pomeni, da se znebimo strahotne in težke umske navlake in si naredimo prostor za stvari, v katerih uživamo.

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
0 shares