Moč miselnosti, dr. Carol S. Dweck

Kako uresničiti svoje zmožnosti?

Vem, da se da, ker sama zamenjala smer. Vem, da je boljša pot ta, kjer slediš sebi, in ne svojemu strahu pred tem, kaj si bodo mislili drugi, strahu pred neuspehom, osmešenjem, sramoto. Vem, da se stvari začnejo dogajati, ko spremeniš škodljive sisteme, ki jih tvorijo naše misli, in ki se preoblikujejo v prepričanja in stališča ter vzorce delovanja. Je težko, res je. In potegnilo nas bo nazaj, precejkrat. Pa vendar z vztrajanjem in vajo se daleč pride. Uf, vztrajanje dela čudeže!

Dr. Dweckova ni odkrila ničesar novega, kajti že dolgo vemo, čeprav še ne verjamemo povsem, da imajo naše misli moč, da preoblikujejo naše gene. O tem več govori in piše  dr. Bruce Lipton, a vse to, o čemer nam pričajo te knjige, so le dodatni dokazi, da to res deluje tako. Kar misliš, to boš.

Avtorica tako uporablja izraza toga in prožna miselnost. Njena hipoteza se glasi, da ne glede na vse naše sposobnosti in naravne nadarjenosti, je ‘uspeh’ odvisen od tega, s katero miselnostjo razmišljamo. S togo ali prožno.

V tej knjigi izvemo, da lahko preprosta predstava o možganih ustvari ljubezen do učenja in neomajno vztrajnost (te nam krepko primanjkuje, predvsem zaradi načina družbe, kjer morajo vse želje biti zadovoljene tukaj in zdaj!), ki sta osnovi precejšnjih dosežkov na vseh življenjskih področjih.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://berem.damjanabakaric.com/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.damjanabakaric.com

ZOOM skupine/delavnice/debate kmalu. Vsak četrtek ob 18:00 do 19:20. Prijave na mejl: info@berem.damjanabakaric.com, po plačilu dobite povezavo in geslo. Zakaj? Ker z mano ne izgubljate časa.

Moj profil in delo ter ugodnosti zdaj tudi na Patreonu, kjer me lahko podpreš. https://www.patreon.com/DamjanaBakaric

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
48 shares