Na boljše, Damjana Bakarič

Hej, človek! Zbudi se!

Rada bi te gledala v oči. Se zlila s teboj. In rada bi, da se ti zliješ v meni. Če me ni, ko sem s teboj, in če te ni, ko si z menoj, v čem je potem smisel?

Bojevniki so vedno tisti, ki se vsakokrat, ko padejo, tudi poberejo.

V tej knjigi pišem o stvareh, o katerih veliko razmišljamo. Če pa že ne razmišljamo, pa vse to nekje čutimo. Nekateri še ne želijo čutiti. Ali morda ne znajo. Pišem o stvareh, ki se nanašajo na človeka, ki si ne želi biti robot. Ki ima dušo, srce, in ki se zaveda, da je nekje izgubil samega sebe. Ker mu to ni všeč in si želi nazaj k sebi, v razmislek ponujam nekaj svojih razmišljanj o človekovi duši. Kako spet najti pot k sebi in kako najti –  sebe?

Stanje resničnosti – kaj je resnica? Odkrivanje resničnega zaklada – sebe. Prepričanja omejujejo. Samozavest. Kaj pomeni ljubiti sebe. Samota in osamljenost sta različni gospe. Intuicija in Um. Strahovi. Maščevanje. Krivda. Bolečina. Trpljenje. Prevara. Ranljivost. Ego. Življenje je igra.

“Morda naju nikoli nisem imela. Morda nikoli nisva imela drug drugega. Ne vem. Vem le, da moraš včasih popolnoma odrezati, oditi, se stisniti v svoj objem in si odpočiti … Boš torej izpustila, se stisnila k sebi in videla kaj ostane? Bom, ker hočem graditi. Mirno in počasi. V ravnovesju s seboj, vendar skupaj z drugimi. Ljubezen. Ljubezen. Ljubezen. Od nekdaj sem iskala le tebe. In našla sem te v sebi.”

Vse mine, vse gre. Edino, kar ostane, je ljubezen v našem srcu.

Damjana Bakarič

 

 

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
2 shares