Placebo ste vi, Joe Dispenza

V kar verjameš, to bo. Vaš um je pomemben.

Dispenza je nase opozoril kot eden od znanstvenikov v nagrajenem filmu What the Bleep Do We Know!?

Od objave filma leta 2004 poglablja in širi svoje delo v več smeri – vse odsevajo njegovo navdušenje nad spoznanjem, kako lahko ljudje uporabijo najnovejše izsledke s področij nevroznanosti in kvantne fizike – ne le za zdravljenje bolezni, temveč tudi za srečnejše in bolj izpolnjeno življenje.

Prepričan je, da je lahko vsakdo od nas veličasten in ima brezmejne sposobnosti.

Seveda pa je osnova njegovega trdnega prepričanja nesreča, ki se mu je pripetila na triatlonu v Kaliforniji, ko je bil star triindvajset let. S pomočjo misli in vizualizacije ter trdega garanja je zavrnil nujno operacijo in svoje telo pozdravil sam. Sam pravi, da ni imel druge. Garal je, težko je bilo, a je hitro okreval. In nihče tega ni mogel verjeti. Kajti, rečeno je bilo, da po vsej verjetnosti ne bo več shodil. Od takrat je zavezan temu raziskovanju. In sama verjamem tistim, ki imajo izkušnje.

»Prepričan sem, da v vsakem od nas obstaja inteligenca, nevidna zavest, ki omogoča življenje. Ustvari sto bilijonov  celic (začenši samo z dvema), omogoči, da naše srce utripne več kot tisočkrat vsak dan, in omogoča več sto tisoč kemičnih reakcij v sleherni celici, in to vsako sekundo – naštel sem samo nekaj osupljivih zmožnosti te inteligence.«

V tej knjigi Dispenza od spredaj, zadaj, s strani, od zgoraj ter spodaj temeljito razdela placebo.

In branje je – osupljivo. Priporočam.

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
120 shares