Za boljše jutro in dan, in to vsak dan!

Določene stvari imamo vedno v rokah mi. Namreč, to, na kar se osredotočaš, tako je in bo. To, na kar se osredotočaš, raste.

Seveda se nemalokrat zbudimo slabe volje, zagrenjeni, utrujeni, izčrpani. Če ste tole zadnje, potem se je potrebno najprej dobro naspati, izklopiti vse in sebi vzeti počitek, ki ga telo in um ter psiha nujno potrebujejo. Spanje je prva stvar, ki si jo moramo zagotoviti, da funkcioniramo dobro.

Potem vam ponujam še naslednje super ideje, da v hipu izboljšate svojo voljo zjutraj.

 1. Srce mi bije, diham. Zbudil sem se, torej sem živ. To, da mi bije srce tudi danes, ni samoumevno.

 2. Imam streho nad glavo in hrano v hladilniku. Juhej! Marsikdo tega nima.

 3. Vidim! O, moj bog. Lahko vidim, kako se prebuja sonce.

 4. Lahko sam vstanem iz postelje in grem na stranišče, pod tuš, kamor koli. Ne potrebujem nikogar, da skrbi za mene in premikanje mojega telesa. Vau! Pa to je noro. Marsikdo tega ne zmore sam. Tako lahko sedaj odtečem pet krogov in odidem v hrib ali na kolo – sam.

 5. Pomislimo na to, kaj vse nas osrečuje. Na vse dobre stvari, ki smo jih doživeli in na dosežke, ki smo jih dosegli. Na trenutke, ko smo bili srečni. O, ja, pa mi smo super!

 6. Pomislimo na to, kaj vse nas osrečuje, in nekaj od tega dodajmo v današnji dan.

 7. Pomislimo na to, kako hvaležni smo lahko za ljudi, ki jih imamo ob sebi. Tudi za živali.

 8. Poglejmo se v ogledalo, in si recimo, hej! Bravo! Uspelo ti je do danes, dajmo narediti še iz današnjega dne nekaj dobrega. Samo en je, današnji dan.

 9. Dihajmo. Vse delajmo p o č a s i.

 10. Poslušajmo glasbo, ki nas ‘dvigne’.

 11. Predlagam, da takoj zjutraj storite nekaj, kar vas osrečuje. Na primer, mene osreči telovadba, pilates ali tibetanske vaje. Vendar menjujte, ne delat vsak dan isto, ker rutina ubija. Možgane je treba vihariti.

 12. Zahvalimo se za vse stvari, ki jih imamo, ki se nam zdijo samoumevne (še včeraj nam je bilo samoumevno posedanje v lokalih, obiskovanje koncertov in predstav ter plesanje v klubih). Vadimo to vsak dan. Hvaležnost. Kmalu boste spoznali, kako hudičevo bogati ste.

Zagotavljam vam, da se boste ob teh idejah, ko jih boste izvedli, počutili tisočkrat boljše.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Individualni pogovori, piši na: info@berem.si

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
44 shares