Pazi, katerega volka hraniš, dr. Kenan Crnkić

Knjiga o življenju in sreči.

Avtor je napisal uspešnico 7 skrivnosti uspeha.

V tej knjigi se loteva idej, kako ljudje prestavljamo svoje življenje na kasneje, a banka življenja dela naprej, četudi smo mi kaj izkoristili ali pa ne. Lepega dne se lahko zapre za zmeraj.

Avtor je, tako kot sem tudi sama (knjiga Na Tesnobi in Na boljše) globoko prepričan, da je na tem svetu gotova le negotovost. Govori o tem, kako nas strah straši, da ne ukrenemo ničesar, in le čakamo. Pomembno je, da vsak dan preživiš tako, kot da je tvoj zadnji, daš vse od sebe in živiš na polno.

Vsak dan je nov začetek življenja in nikoli ni prepozno. Uf, kako se strinjam!

Govori o razbijanju rutine, vpeljevanju sprememb, novosti v življenje. Da ni dovolj, da si le želimo, temveč da nekaj tudi ukrenemo. Pomembno je, katerega volka hranimo, kako vidimo stvari in skozi katera očala gledamo na svet.

Pomembnost samorefleksije, s katero po Konfuciju lahko dosežemo modrost – kaj je samorefleksija?

Je pogovor s seboj; tako nam avtor na koncu knjige postavi 77 vprašanj, s katerimi se temeljito preizprašamo in na koncu še brcnemo v rit, da končno nekaj storimo.

Modri ljudje menijo, da se vsako potovanje začne z vprašanjem.

 

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
7 shares