Pazi, katerega volka hraniš, dr. Kenan Crnkić

Knjiga o življenju in sreči.

Avtor je napisal uspešnico 7 skrivnosti uspeha.

V tej knjigi se loteva idej, kako ljudje prestavljamo svoje življenje na kasneje, a banka življenja dela naprej, četudi smo mi kaj izkoristili ali pa ne. Lepega dne se lahko zapre za zmeraj.

Avtor je, tako kot sem tudi sama (knjiga Na Tesnobi in Na boljše) globoko prepričan, da je na tem svetu gotova le negotovost. Govori o tem, kako nas strah straši, da ne ukrenemo ničesar, in le čakamo. Pomembno je, da vsak dan preživiš tako, kot da je tvoj zadnji, daš vse od sebe in živiš na polno.

Vsak dan je nov začetek življenja in nikoli ni prepozno. Uf, kako se strinjam!

Govori o razbijanju rutine, vpeljevanju sprememb, novosti v življenje. Da ni dovolj, da si le želimo, temveč da nekaj tudi ukrenemo. Pomembno je, katerega volka hranimo, kako vidimo stvari in skozi katera očala gledamo na svet.

Pomembnost samorefleksije, s katero po Konfuciju lahko dosežemo modrost – kaj je samorefleksija?

Je pogovor s seboj; tako nam avtor na koncu knjige postavi 77 vprašanj, s katerimi se temeljito preizprašamo in na koncu še brcnemo v rit, da končno nekaj storimo.

Modri ljudje menijo, da se vsako potovanje začne z vprašanjem.

 

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
7 shares