Dober odnos s seboj je prvi pogoj za dobro počutje in dobro življenje!

Nisem še videla človeka, ki bi sebe ves čas zanemarjal, si dobesedno škodil, potem pa bi mu šlo dobro samemu s seboj.

Ne na zunaj dobro. Navznoter dobro. Ko se spoštuješ in si samozavesten, je nemogoče, da bi dovoljeval slabe odnose, ki bi te ubijali. Nemogoče je, da bi delal in živel v okolju, ki je zate nezdravo, dlje časa. Nemogoče je, da bi pil, se drogiral, in si na kakršen koli način škodoval. Nemogoče je, da bi dovoljeval, da drugi teptajo tvoje pravice. Ma, ne. Ne gre za prazno govoričenje, tisti, ki ste šli čez to, dobro veste, o čem govorim in pišem skoraj vsak dan.

Za odnosom, ki ga imamo sami s seboj, se skriva naše otroštvo. Scenarij, ki smo ga dobili v otroštvu, in odločitve , ki smo jih sprejeli o tem, kakšno bo naše življenje. Ameriški psihiater Eric Berne je trdil, da se ljudje že zgodaj odločimo o ključnih zadevah in potem je takšno tudi vse naše življenje. Živimo v skladu s scenarijem ali kontrascenarijem, razen, če se nam vmes ne zgodi kaj takega, kar nas precej pretrese. Takrat lahko spremenimo svoj scenarij.

Od odnosa s seboj je odvisno naše življenje, vsi odnosi z drugimi, to, kaj delamo, kako delamo in živimo. Od odnosa do sebe je odvisen ves naš svet, naše življenje. Zato poskrbimo za dober odnos s seboj. Vzpostavimo, postanimo sami sebi najboljši prijatelji. In potem? Potem se bodo začele odvijati velike spremembe. Na bolje.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  

Individualni pogovori, prijava: info@damjanabakaric.com

Kaj delam za vas tukaj.

Damjana Bakarič

Fotografija: Mihael Tominšek

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
51 shares