Predanost eni osebi ali eni stvari je globina, v kateri najdeš zlato

Danes me zanimajo le še ljudje in projekti, ki so mi zares pomembni. Vse drugo, kar mi jemlje energijo, sem se naučila odstranjevati. Za nekoga sem morda čudna samotarka, ker nimam 133 prijateljev, temveč enega, morda dva. Ker se po spletnih klepetalnicah ne pogovarjam z ljudmi, ker me ne zanima več pestrost, temveč me izjemno zanima globina. Za mene je manj več. Od zmeraj, kolikor se spomnim.

Ja, pestrost je nujna, ko smo mladi raziskovalci življenja. Tako lažje spoznamo, kaj nam je všeč, kaj nam je pomembno, kaj nas v resnici zanima. Danes se mi to zdi izguba energije, strasti, časa. Ti so mi neprecenljivi. Zato pogovore v živo tudi končno računam.

V razmerju sem sposobna biti predana. To pomeni, da se namesto splogledovanju, flirtanju, osvajanju prek spleta, raje posvetim izključno eni osebi, moškemu, ki sem si ga izbrala. V tej predanosti sem zdaj našla vse, česar mi nekdanja pestrost ni zmogla ponuditi, ker je vse to bila le omama. Zato me ne zanimajo moški, ki se ne znajo predati. To ne pomeni posesivnosti, kje pa! To pomeni le, da mi je škoda energije za kar koli drugega in da se želim predati le tistemu moškemu, ki se želi predati tudi sam. Ki ve, da je najboljše zlato v globini. Ki ne razmetava svoje energije z osvajanjem drugih, s spogledovanjem ali morda skrivnimi skoki čez plot. Izbira je ena. Ena oseba. Eno delo. Ne več projektov hkrati, kar sem počela včasih in me ni privedlo nikamor, le do tam, da sem popolnoma izgubila samo sebe.

Ne da se mi ukvarjati z ljudmi, ki so razpršeni. Ne želim imeti moškega, ki ima ogromno ljudi in stvari in ki se ne zna posvetiti in predati le najpomembnejšim. Najverjetneje zato, ker niti ne ve, kaj je najbolj pomembno zanj. Ko se predaš manj ljudem in stvarem, torej le resnično pomembnim, z veseljem daješ. Si osredotočenejši, mirnejši, uspešnejši. Lahko daješ več pozornosti, lahko se kakovostnejše ukvarjaš z ljudmi, ki so ti pomembni. V tem najdeš neskončno svobodo in užitek. Zavrneš vse alternative, ker veš, da je manj v resnici bistveno več.

Ta svet nam ponuja iluzijo neskončnih izbir. A med več ko mora človek izbirati, bolj nesrečen je in večjo praznino ima v sebi. Ko ima človek na voljo dve stvari, med katerima se mora odločiti, bo v vsakem primeru bistveno bolj zadovoljen s tistim, kar bo izbral. Ko si omejiš izbire, ko se osredotočiš na manj, ko se odločiš za nekaj stvari in ljudi, ki so ti pomembni, si svobodnejši, srečnejši in tvoje življenje postane veliko bolj kakovostno.

Da o ljubezenskem razmerju ne govorim. Ko se vržemo vanj in se odločimo samo za eno osebo, s katero bomo vztrajali, prideta prava sreča in radost. Predanost eni osebi je globina, v kateri bomo odkrili zlato. Vse ostalo je omama. Če pozornost delimo še na druge, to je moje mnenje, se spogledujemo, srečujemo, klepetamo po spletu in se ‘kurimo’, se praznina v nas le povečuje. Svoboda pa je le ideja, ki se razblini ob naši razpršenosti. Resnična svoboda in nove priložnosti se skrivajo v predanosti.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Avtorica besedila: Damjana Bakarič,  avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi in Na boljše ter Razmerja. Predavateljica/motivatorka o odnosu do sebe, do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave. Verjemi vase.

Fotografija: Mihael Tominšek

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
522 shares