Ko nas nekdo spremeni, to ne pomeni nujno slabo, lahko je fantastično!

Prav neverjetno smešno se mi zdi, kako se ljudje branijo pred spremembami kar tako, v naprej. Govorim o spreminjanju sebe.

“Ne, ne bo me spreminjala, kar pozabi naj na to.”

“Ooo, ne, ne, ne bom mu dovolila, da iz mene naredi nekaj, kar nisem.”

Se razume, da nihče od nas ne želi ljudi, ki nas ne sprejemajo in nas želijo na silo spremeniti. To je nekaj resnično zoprnega, vsak poskus tudi sama takoj ustavim. Ker vem, da je na silo. Ker vem, da gre za grajenje lastne sebične predstave, ne za sprejemanje mene kot človeka, ženske.

Vendar lahko zadevo obrnemo drugače. Kaj pa, če bi bili neskončno veseli, da je ob nas močan človek, zrel in samozavesten, ki v nas naravno prebudi spremembo samega sebe? To je nekaj najboljšega in najlepšega, če se mi zgodi. Za tem hlepim. Hrepenim. Tega si želim. Prepričana sem, da gre v tem primeru za spremembo na boljše, nikakor na slabše. In če gre v resnici za spreminjanje na podlagi takšne situacije, ga zgrabimo z veseljem in radostjo! Mar ni dolgočasno vse življenje biti enak? Trohneti v enakih prepričanjih, idejah, v togih mislih, ki vsak dan zategujejo vrv okoli našega vratu. Kdo si tega želi?

Sprejmimo ljudi v svoje življenje, ob katerih se v nas prebudi želja po spremembi. Ne bojmo se jih. Ti ljudje so prinašalci rasti, radosti, novega. Ni se nam potrebno tega bati. To vse je le neskončno … fantastično.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Avtorica kolumne: Damjana Bakarič,  avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi in Na boljše ter Razmerja. Predavateljica/motivatorka o odnosu do sebe, do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave. Verjemi vase.

Fotografija: Mihael Tominšek

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
145 shares