Ljudje si želimo le tega, da smo slišani, videni in spoštovani.

Zadaj ni neke velike zapletenosti. Mislimo, da je, ker nam zadeve ne uspevajo. A je ni. Večina ljudi si želi le biti slišana. Upoštevana, cenjena in spoštovana. Potem ljubljena. Vendar so že prve stvari dovolj, da je človek zadovoljen.

Zakaj si ljudje želijo biti slavni, prepoznavni? Od kod ta potreba/želja/zahteva?

Za vso to ihto in neukrotljivo željo po tem, da smo znani, slavni, je le želja, da nas drugi spoštujejo. Da nam podelijo pomembnost. Da nas slišijo, vidijo in upoštevajo. Zato lahko to novo znanje uporabimo pri vseh odnosih, še posebej pri tistih, ki nam ne gredo najbolje. To so zmeraj najprej bližnji odnosi. Tam se razkriva še najbolj zakrito.

Kako?

Ko naletimo na problem/težavo v odnosu, namesto da vračamo nesramno ali nespoštljivo obnašanje, spremenimo reakcijo v delovanje. Osebi pokažimo, da jo slišimo, jo razumemo in da nam ni vseeno, kako se počuti. Namesto reakcije, ki bi bila na ravni obnašanja te osebe, ponudimo prijaznost, razumevanje. Slišim te, vidim te sporočilo. Ko je naša ljubljena oseba najbolj razdražena, neznosna in težka, ji namesto vračanja z enakim, dajmo nekaj, kar je dejanje ljubezni. V nekaj sekundah ali v največ nekaj minutah boste raztopili večino vozlov v njej. To osebo boste povsem razorožili in iz potencialnega prepira/zapleta boste ustvarili lepo izkušnjo, ki bo osnova za vašo rast. Nekaj, na kar bosta ponosna oba. In kaj kmalu se bo lahko zgodilo, da bo ljubljena oseba za vas ob podobni priložnosti storila enako. Enako velja za vse odnose. Tudi na delovnem mestu, v družini. In ne le za razmerja.

Je preprosteje kot si mislimo. Mala sprememba, velik učinek. Boljši odnos. Rast.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave. In si zvišamo čustveno vibracijo. – Z mislimi. 

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://berem.damjanabakaric.com/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.damjanabakaric.com

ZOOM skupine/delavnice/treningi vsak četrtek ob 18:00 do 19:30. Prijave: https://berem.damjanabakaric.com/skupine/ Ob plačilu  dobite povezavo in geslo. 

Moj profil in delo ter ugodnosti zdaj tudi na Patreonu, kjer me lahko podpreš. https://www.patreon.com/DamjanaBakaric

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
433 shares