Ženska, zaslužiš si, da se odloči za vaju, zate

Ženska, če te ne spoštuje in ne ceni, ne stopicljaj na mestu in ne čakaj, da te bo začel spoštovati. Ne, ni se ti treba zadovoljiti z drobtinicami, najmanj v partnerstvu. Partnerstvo je pomembno; vpliva na tvoje mentalno, čustveno in duhovno ter fizično počutje.

Če ne vidi tvoje vrednosti, se ne zmeni za razmerje in se ne trudi, odidi. Ker v tem primeru le hraniš strupenost. Zastrupljaš predvsem sebe. Si lažeš in se trpinčiš. Obe veva, da si nesrečna, da so tvoje frustracije vse večje, medtem ko jih skušaš potlačiti z mislijo ‘ah, tako pač je’. ‘Saj ni boljših’. ‘Očitno ne zmorem najti drugačnega’. Na ta način boš le zbolela. In obe veva, da se vdajaš. Ta način ne pripelje do dobrega počutja in življenja.

Skozi vsa ta leta bolj ali manj podobnih izkušenj si se morda nagnila v smer, da se predaš. Morda si misliš: ‘ah, toliko poskusov povsem zaman.’ ‘Če mi ni uspelo do sedaj, mi tudi sedaj ne bo.’ In tukaj pride to besedilo, ki ga sedaj prebiraš. Ne obupaj. Ne izgubi vere. Ne, ne. Ti v sebi veš, da je mogoče. Veš, da obstaja. In sledi temu. To so tvoja osnovna in pristna ter intuitivna zavedanja telesa in uma, ne zavrzi jih zaradi izkušenj. In te izkušnje niso bile slabe, potrebovala si jih. Vem, da si morda utrujena od vsega, a ne dovoli si obupati v najbolj pomembni dimenziji, ki povezuje vesolje. V ljubezni, povezovanju sodelovanju, sožitju. To bi pomenilo, da si pristala na smrt v živem telesu. Brez tega ni življenja.

Zato dvigni glavo, odpri srce. Zmagovalci so le tisti, ki vsakokrat vstanejo, ko jih nekaj sesuje. A sesuvamo se sami, s svojim pogledom na dogodke, ljudi, stvari, svet, življenje. To danes že veva.

Raje ostani sama, kot da se ponižuješ nekje, kjer te on ne ceni. Z moškim, ki ne vidi tvoje vrednosti, si mu samoumevna, in zate ne stori ničesar. Za vaju ne stori ničesar. Vzame le tisto, kar ustreza njemu. To je moški, ki mu ni mar ne zate, ne za vajino razmerje. V tem primeru usihaš, odmiraš, izgubljaš, zapuščaš samo sebe. Bolje je, da si sama, in to srečna. V tem času se obrni k sebi, delaj na sebi, neguj se, izboljšuj se. So moški, je moški, ki bo ob tebi zelo dobro vedel, s kom je. Ki se bo potrudil zase, zate in za vaju. Ki bo vlagal svojo energijo in čas z veseljem. In ki se bo odločil. Zase. Zate. Za vaju.

Damjana Bakarič

Kaj delam za vas: www.damjanabakaric.com

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
176 shares