Če čakate na rešitelja, čakate zaman

Najbolj zanimivo je to, da ljudje vemo, kaj moramo spremeniti. Pa tega ne storimo. Zakaj?

Človeška narava je lena; to je en razlog. Drugi razlog je, da večina čaka na posebno priložnost, potem nekje v ozadju teče ideja, ki je sicer nejasna, gre pa v smeri, da bo to namesto nas storil nekdo drug. Nekje zadaj, zelo neizraženo, visi prepričanje, da bo prišel nekdo in nas rešil. Priložnost, človek, dogodek. Zadaj potekajo zapleteni procesi naših programov iz otroštva, karakterja, okolja. Konec koncev je pomembno tudi to, s kom se družimo. So to ljudje, ki uresničujejo svoje sanje ali so to ljudje, ki le sanjarijo in govorijo? Vendar me to sedaj ne zanima. Zanima me, kako lahko spremenim nekaj v sebi ali na splošno v življenju. Kako zamenjam službo, začnem delati, kar me veseli? Kako lahko začnem živeti življenje, ki ga želim? Kako imeti razmerje, ki si ga želim? Življenjski stil po svoji duši?

Rešitev je v … vsakem med nami. Ti si svoj rešitelj, jaz sem svoja. Nikogar ni, ki bo storil stvari namesto naju. Razumeš? Ni posebne priložnosti; prav zdaj se odvija najina posebna priložnost, v tem trenutku, ko bereš te vrstice, jaz pa jih pišem.

Kaj moram storiti, če želim nekaj spremeniti?

Moraš se brcniti v rit. Dobesedno se moraš prisiliti. Začeti je najtežje. Vem, saj poznam te procese do obisti. Tudi meni ni bilo lahko se odločiti, da grem ven iz ustaljenosti, da grem graditi zgodbo, ki je moja. Moraš se prisiliti, da vsako jutro telovadiš, tudi jaz se. Mislite, da mi je vedno lahko?

Na voljo imamo orodja. prvo je to: na začetku moraš za vsako stvar prisiliti sebe. Potem gre; raziskave so pokazale, da kar 80 odstotkov ljudi, ko se enkrat prisili v nekaj, to stvar tudi dokonča. Rezultat ni slab, mar ne?

Prisili se, da:

telovadiš in se gibaš, da narediš ta začetni in najtežji korak do svojega sanjskega dela, o katerem razmišljaš že leta. Prisili se, da te briljantne ideje, za katere sem prepričana, da jih imaš, končno uresničiš. Stori en korak. Ne dovoli možganom, da te s svojo analizo in strahovi ustavijo. Delaj z intuicijo, ki je v resnici možgani, vendar še brez postopka analiziranja, zato ima največkrat prav ravno ona. Prisili se, da stopiš do tiste ženske/moškega, in jo/ga ogovoriš. Nihče ne bo storil tega namesto tebe. Prisili se, ne odlašaj, in se postavi zase na delovnem mestu, povej šefu na lep način, kaj si misliš. In pojdi na tisti tečaj, o katerim mi pripoveduješ že leta; za seboj bo potegnil kup pozitivnih sprememb.

Nikogar ni za tabo. Sam si. Nihče ne bo storil stvari, za katere veš, da jih moraš, namesto tebe. Ti sam si svoj najboljši starš. Ni posebne priložnosti, zato je nesmiselno, da jo čakaš. To veva oba. Posebna priložnost je zdaj.

Torej, kaj boš storil/a prav zdaj, ko si končal/a z branjem? 😉

Damjana Bakarič

SREČAJ ME dogodki za samske moške in ženske tukaj.

Dogodek: SRČNE DEBATE/DELAVNICE o partnerskih odnosih tukaj.

Delavnica o odnosih tukaj.

Kaj delam za vas tukaj.

Video treningi za boljše življenje so tukaj. Več kot 500 videov na enem mestu.

Pogovori 1 na 1, piši mi na: info@damjanabakaric.com

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
141 shares