Če čakate na rešitelja, čakate zaman

Najbolj zanimivo je to, da ljudje vemo, kaj moramo spremeniti. Pa tega ne storimo. Zakaj?

Človeška narava je lena; to je en razlog. Drugi razlog je, da večina čaka na posebno priložnost, potem nekje v ozadju teče ideja, ki je sicer nejasna, gre pa v smeri, da bo to namesto nas storil nekdo drug. Nekje zadaj, zelo neizraženo, visi prepričanje, da bo prišel nekdo in nas rešil. Priložnost, človek, dogodek. Zadaj potekajo zapleteni procesi naših programov iz otroštva, karakterja, okolja. Konec koncev je pomembno tudi to, s kom se družimo. So to ljudje, ki uresničujejo svoje sanje ali so to ljudje, ki le sanjarijo in govorijo? Vendar me to sedaj ne zanima. Zanima me, kako lahko spremenim nekaj v sebi ali na splošno v življenju. Kako zamenjam službo, začnem delati, kar me veseli? Kako lahko začnem živeti življenje, ki ga želim? Kako imeti razmerje, ki si ga želim? Življenjski stil po svoji duši?

Rešitev je v … vsakem med nami. Ti si svoj rešitelj, jaz sem svoja. Nikogar ni, ki bo storil stvari namesto naju. Razumeš? Ni posebne priložnosti; prav zdaj se odvija najina posebna priložnost, v tem trenutku, ko bereš te vrstice, jaz pa jih pišem.

Kaj moram storiti, če želim nekaj spremeniti?

Moraš se brcniti v rit. Dobesedno se moraš prisiliti. Začeti je najtežje. Vem, saj poznam te procese do obisti. Tudi meni ni bilo lahko se odločiti, da grem ven iz ustaljenosti, da grem graditi zgodbo, ki je moja. Moraš se prisiliti, da vsako jutro telovadiš, tudi jaz se. Mislite, da mi je vedno lahko?

Na voljo imamo orodja. prvo je to: na začetku moraš za vsako stvar prisiliti sebe. Potem gre; raziskave so pokazale, da kar 80 odstotkov ljudi, ko se enkrat prisili v nekaj, to stvar tudi dokonča. Rezultat ni slab, mar ne?

Prisili se, da:

telovadiš in se gibaš, da narediš ta začetni in najtežji korak do svojega sanjskega dela, o katerem razmišljaš že leta. Prisili se, da te briljantne ideje, za katere sem prepričana, da jih imaš, končno uresničiš. Stori en korak. Ne dovoli možganom, da te s svojo analizo in strahovi ustavijo. Delaj z intuicijo, ki je v resnici možgani, vendar še brez postopka analiziranja, zato ima največkrat prav ravno ona. Prisili se, da stopiš do tiste ženske/moškega, in jo/ga ogovoriš. Nihče ne bo storil tega namesto tebe. Prisili se, ne odlašaj, in se postavi zase na delovnem mestu, povej šefu na lep način, kaj si misliš. In pojdi na tisti tečaj, o katerim mi pripoveduješ že leta; za seboj bo potegnil kup pozitivnih sprememb.

Nikogar ni za tabo. Sam si. Nihče ne bo storil stvari, za katere veš, da jih moraš, namesto tebe. Ti sam si svoj najboljši starš. Ni posebne priložnosti, zato je nesmiselno, da jo čakaš. To veva oba. Posebna priložnost je zdaj.

Torej, kaj boš storil/a prav zdaj, ko si končal/a z branjem? 😉

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Pogovori 1 na 1: piši mi na: info@berem.si

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
140 shares