‘Kot da je šov’ postaja dolgočasen. Predstava je izžvižgala samo sebe.

To, kar se dogaja, se zdi kot velik šov. Upam, da ste nabavili karte. Ker, oprostite, tole je … komično, čeprav tragično. Prvič v zgodovini gledamo svetovni šov, pri čemer so vse stvari ušle popolnoma izpod nadzora. Informacije švigajo sem ter tja, vse v navzkrižju, nihče več ne ve, kdo pije in kdo plača. Izguba časa in energije. Vsak dan nas mediji s sila zavajajočimi naslovi želijo dodatno ustrahovati, ker si nabijajo rejtinge/branost/gledanost, da bi lahko preživeli. Strah je najnižja frekvenca, če ni v pravi funkciji ohranjanja življenja. Vsakič znova pograbimo za to. Upam, da bodo za te informacije po koncu ‘zdi se šova’ tudi odgovarjali.

Družabna omrežja so postala svet zase. Nov svet. In to se nam je v tako velikem obsegu zgodilo prvič. Zanimiv eksperiment.

Vse bolj jasno je, da je najbolje, da se usmerimo v lasten razvoj, lastne izboljšave in ustvarjanje dobrih odnosov z drugimi. V učenje življenja, pridobivanje novih znanj, osebno rast, iskanje novih hobijev, iskanje smisla in pristno polnjenje praznine in celjenje ran. Kar je odlično, končno imamo čas. A brez povezovanja z drugimi bomo usahnili, umrli v živem telesu.

Zato mi je neizmerno v veselje gledati – kako ljudje, več kot kadar koli prej, sprehajajo sebe in pse, vedno več se jih sprehaja v skupinah po več kot pet; malo sumim, da gre za deljenje njihovega mnenja o ‘kot da svetovnem šovu’. Včeraj zvečer je bila moja vas blizu Ljubljane ob deveti uri zvečer prvič v dveh tednih polna ljudi. Nekateri so postavali na pločniku, se pogovarjali, drugi so se sprehajali, tretji so rolali, četrti skejtali. Nekdo je sedel sam s pivom za mizo v parku ob šoli. Pisal v zvezke v luči mobitela. Še prej nas je bilo na Grmadi več kot pa nas je bilo na običajen dan pred ‘kot da šovom’.

‘Kot da je šov’ postaja dolgočasen, ljudje imajo dovolj. ‘Kot da šov’ je izžvigal samega sebe. Večkrat so nam scenaristi ‘kot da šova’ že povedali in pokazali, da je denar pomembnejši od zdravja, zato upam, da ste nabavili karte. Verjetno zadnjič.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Avtorica kolumne: Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://berem.damjanabakaric.com/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.damjanabakaric.com

Fotografija: Mihael Tominšek

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
188 shares