Delovanje iz srca je delovanje iz ljubezni in ne iz strahu

Srce nam pripoveduje eno. Um in razum drugo. Na primer.

Odločitve, ko gre za ljubezenska razmerja, so težke. Še nadaljevati ali prekiniti? Ljubim ga, a me ne spoštuje dovolj. Sama si želim sodelovanja, on je še na ravni tekmovanja. Vendar vidim njegovo dušo in srce, čista sta. On želi naprej. Imava enak pogled na svet, na vrednote, čutim ga, in on mene, kot svoje pleme. Moje srce ga ljubi. Ker ima čisto dušo in srce. Razumem ga. Vidim v njegovo bistvo. Vem, od kod takšno obnašanje, ki nama trenutno ne pomaga. In podobna razmišljanja. Vsak med nami ima svojo različico. Kje je meja? Kako naj se odločim? Mar ni preveč razmišljanja in premalo čutenja iz srca.

Najprej, od daleč smo vsi lepi, od blizu polni težav, negotovosti, mankov, ran. Vsi smo ranjeni otroci v odraslih telesih. Zato večkrat zamahnimo z roko in obdarimo zoprne situacije s humorjem. Ne pravim, da vztrajajmo v toksičnem odnosu. Vendar vem, da veste, kaj mislim.

Naj ostanem ali grem? To vprašanje, no, vsako vprašanje, je modro postaviti srcu in umu. Ne boste verjeli, kako različna bosta odgovora. Si predstavljate, da ima vsaka odločitev posledice. In če sta odločitvi iz srca ali uma povsem različni, potem veste …

Še bolj pomembno pa je nekaj drugega. Osebno mislim, da je prvo vprašanje vseh vprašanj, kako delujem sam. Ali delujem iz srca ali uma? Srce ima najmočnejše elektromagnetno valovanje, je energetski center telesa … ne rečemo zastonj, da nas boli srce, ko smo prizadeti, ko nas nekdo rani … ko smo žalostni. Vsaka taka stvar se dobesedno pozna na srcu, trpljenje, žalost, razočaranja … to vedo povedati tudi nekateri kardiologi …

Kako se bom danes torej odločala?

Za ljubezen. Ki pa je najprej v meni. Za to ljubezen. Da jaz delujem iz nje. To je bistvo. Spremenit je treba sebe, ne drugih. Če ljubezni v meni ni, je ne premorem niti do drugih, moje izkušnje so me to naučile.

Preusmeri pogled na zunaj v pogled notri, na svoj notranji svet. In deluj. Moški in ženske se bomo tako lažje našli; to je pot do drugega.

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
34 shares